Inschrijfformulier staat online!!

Schrijf je nu in voor het leukste turnkamp van Nederland!!

Klik hier

---------------------------------------


Vrijdag 3-augustus-2018

 

 

De laatste dag is van start gegaan. Omdat het grootste deel van de deelnemers de spooktocht heeft gelopen en wat later thuis was, begint de laatste dag altijd een half uurtje later. Zo kan de leiding ook weer wat extra uurtjes pakken. De jongere meisjes vonden dit niet nodig en waren om 07.00 uur alweer wakker. 


Na het ontbijt was er nog 2 uur om voor de demo training te oefenen. De groep begon weer met de kampdans om even lekker warm te worden. Daarna mochten zij 3 toestellen kiezen die zij aan alle ouders wilden laten zien. Sommige waren wat sneller klaar door de vermoeidheid, andere wilden de hele training vol maken. Wat een bikkels!

Na de training moest er toch echt schoongemaakt worden. Alle spullen moesten ingepakt worden en alles moest schoon achter gelaten worden. De jongere jongens vonden dit toch een lastig idee. Hun tent lag nog vol met rotzooi en het was van niemand! Hebben jullie die vaker gehoord? Eythora Thorsdottir, turnster van SV Pax Haarlemmermeer, was tijdens het schoonmaken ook aanwezig in de turnhal. Vanwege een blessure kon zij op het laatste moment niet deelnemen aan het EK in Glasgow wat op dit moment bezig is. Een groepje meiden konden het niet laten om stiekem naar haar toe te lopen voor een handtekening. Gelukkig is Eythora een topmeid en heeft zij altijd tijd voor haar fans!


Omdat alles schoongemaakt moest worden, konden wij vandaag niet boven in de kantine eten, maar werd besloten dat wij voor het pand gingen eten. Met het lekkere weer was dit sowieso wel een goed idee. Even lekker uitwaaien, een hapje eten en wat drinken. We hebben het wel getroffen met het weer deze week. Er moest wat gewisseld worden in het programma en de deelnemers hebben een aantal leuke dingen moeten missen, maar daarvoor in de plek hebben ze iets veel leukers gekregen! 


Om 14.00 uur was het dan tijd voor de ouders om de turnhal te betreden. Grote groep ouders namen plaats bij de spiegel in de turnhal. Er werd gestart met het kampnummer ‘Ik heb aan je fiets gelikt’! Kennen jullie dit nummer? Nee, vraag het aan een van de deelnemers en zij kunnen het voor u zingen! Het de kampdans mochten de deelnemers op de 3 toestellen, die zij graag wilden laten zien, hun kunstje tonen aan de aanwezige ouders. Door de adrenaline wisten een aantal deelnemers zowel hun ouders als de leiding te verbazen met een aantal elementen die ineens uit de lucht kwamen vallen! Ouders, bedankt voor het kijken, het had een positieve invloed!


Na de demo was het tijd voor de felicitaties voor Welmoed. Zij is vandaag 20 geworden en is dit jaar voor het tiende jaar op het allerleukste turnkamp! Na het prachtige gezang werden de recreatiegroepen nog even voorgesteld en werd het winnende team bekend gemaakt. De groep van Simone, Shenna en Dylan gingen er met de winst vandoor. Daarna was het toch echt tijd om afscheid te nemen! 


Het was weer een fantastische week. Tot volgend jaar allemaal! Maar voor nu, slaap lekker!

 

 

Donderdag 2-augustus-2018

 

 

We zijn over de helft. Donderdag is altijd wel een dag dat het voor de leiding ff tandenbijten is. Er zijn er gelukkig altijd wel een paar die vol met energie zitten. Gelukkig maar, want de kids moeten natuurlijk weer een volle dag geëntertaind worden. De dag werd weer gestart met een goed ontbijt. 


Om 09.00 uur was de start van de eerste training. Een warming up van Stan heeft er voor gezorgd dat alle deelnemers weer warm, gerekt en gestretcht waren. Door het warme weer was het even afwachten hoe warm het in de turnhal zou worden. Gelukkig bleef het deze ochtend vrij koel in de turnhal. Sommige hadden toch wel wat last van vermoeidheid. Hoe kan het ook anders. Al die lange dagen werken niet echt mee en als je dan ook niet gelijk gaat slapen. Tsja… Er waren een aantal dan ook wat eerder gestopt. Floris D had zijn angsten overwonnen door weer een reus met een streksalto te maken na een ongelukje op dinsdag. Hij leeft dus nog. Maken jullie je maar geen zorgen thuis.


Nog wat andere supercoole weetjes;

 • Juan heeft tsukahara dubbelsalto gehurkt op sprong gemaakt
 • Nino had eindelijk zijn dubbelsalto voorover uit de trampoline geland
 • Maylie, Deena en Nine hebben half over op brug gedaan
 • Emma ging een supermooie salto achterover laten zien
 • Elin liet haar kunsten zien op vloer met een arabier flikflak 
 • Vitalia deed voor het eerst salto alleen van brug
 • Maeve heeft een yurchenko op sprong gemaakt
 • Alle meiden van Nienke en Liza hebben flikflak op balk gemaakt
 • Ook werden er in die groep enkele loopsalto’s gevangen
 • Eda liet een boogje flikflak op balk zien


Na de training was het weer tijd voor de lunch. Broden vlogen over tafel. Hagelslag hoorde je vallen op de grond. Het is ook lastig om alles op je bord te houden, haha. 

Omdat de weersvoorspellingen goed waren en een hele dag in de turnhal zitten dan ook niet fijn is, hebben we als leiding besloten om het programma iets aan te passen. In plaats van een spelletje in de turnhal, zijn we met z’n allen weer naar de Toolenburgse plas gegaan. Bikini of badpak aan, handdoek mee en gaan met die banaan. Bikini of badpak voor de meisjes dan he, de jongens natuurlijk gewoon een zwembroek! Met z’n allen hebben we een gezellige wandeling gemaakt naar de plas. Er werd in tegenstelling tot maandag wat rustiger aan gedaan door iedereen. Geen volleybal spellen, etc, maar gewoon even lekker tot rust komen op je handdoek. Natuurlijk zijn er een paar die wel nog vol met energie zitten en dat hebben een aantal van de leiding wel gemerkt. 


Na een goed rustmomentje met een ijsje was het weer tijd om terug te lopen naar de turnhal voor een tweede training. Het was inmiddels al wel wat warmer in de zaal, maar iedereen had er weer zin in. Als warming up gingen de deelnemers de kampdans oefenen. Voor Rosalie was het alweer bijna tijd om afscheid te nemen. Zij ging namelijk vanuit kamp gelijk door naar Spanje. Ook lekker natuurlijk. Helaas mocht de leiding niet mee. Het paste namelijk niet in de auto. Volgende keer beter. Deze training bestond vooral uit heel veel lol maken en dansen. Dansen van links naar rechts. Ook werd er uit volle borst gezongen toen ‘Let it go’ uit de speakers kwam. Het leukste moment van die training was toch wel het wippertje van Sylvie. Voor het eerst pakte zij de hoge ligger. Sylvie was zo blij dat ze ging gillen en ineens ging huilen!! En omdat wij één grote familie zijn, begon Kenny ook ineens te huilen van blijdschap!! 


Kamp zou kamp niet zijn als er ook een dag wat ongezonds op het menu stond. Donderdag is het patat dag! Aan het begin van de week mochten alle deelnemers doorgeven welke snack zij wilden. Snackbar Verhage heeft haar best weer gedaan. Dat was ook wel te merken, want voor het eerst was alles op!! Er waren nog een aantal tafels die nog wel wat patat wilden hebben. Er werd weer geracet naar de snackbar om nog wat extra friet te halen. Ook van deze boxen werd er genoten. 


Tijdens de laatste avond, mag iedereen altijd ietsje langer opblijven. De recreatiecommissie had weer een leuk spel bedacht. Dit keer was het Levend Bingo. Getallen van 1 t/m 100 werden uit de bak gegraaid met daarin vast een voorwerp en 1 persoon uit het recreatiegroepje moest door het gebouw zoeken naar dat ene voorwerp. Sommige waren dan ook heel fanatiek. Zo fanatiek dat Deena d’r hoofd stootte, nadat zij een sprintje trok om een snoepje te pakken. Gelukkig gaat het weer allemaal goed! 


Om 21.30-22.00 uur was het tijd voor de deelnemers t/m 10 jaar om zich klaar te maken voor het slapen. De overige deelnemers werden door Niels en Thijs meegenomen voor een buitenactiviteit. Dit begon met het spel wat ben ik. Zo had de andere leiding tijd om de spooktocht uit te zetten. Ja, dit jaar hebben we toch weer voor een spooktocht gekozen. In 3 groepjes liepen de deelnemers langs de posten waar iets spannends te beleven was. We gaan jullie natuurlijk niet vertellen wat. Dit mogen zij jullie zelf vertellen. Ook blijft het zo een verrassing voor deelnemers die een volgende keer wel mee mogen! 


01.30 uur gingen de laatste deelnemers hun bedje opzoeken. Het was weer een lange dag en we hebben nog 1 dag op de planning staan. De leukste dag voor jullie ouders, familieleden, vriendjes en vriendinnetjes. We kijken er naar uit jullie te ontmoeten en al het moois te laten zien wat wij deze week allemaal hebben geoefend!


Tot morgen allemaal!!


Woensdag 1-augustus-2018


 

Het is woensdag en dat betekent dat we alweer op de helft zijn van het allerleukste turnkamp van Nederland! 

De ochtend verliep iets rustiger (vooral wat later) dan de dag ervoor. In plaats van dat de hele groep werd gewekt door een aantal schreeuwende ochtendkids, was het dit keer toch echt de taak aan Felicia en Shenna! Vol enthousiasme hielpen zij de slaapzalen met ontwaken. De een had wat meer opstart problemen dan de ander, maar om 08:00 zat iedereen weer bij het ontbijt. 


De training werd gestart met de kampdans. Ook deze moet natuurlijk goed geoefend worden om vrijdag een spetterende performance te kunnen laten zien. Voor sommige was het allemaal nog iets te vroeg en te enthousiast. Maar voor een aantal jongens kon het niet te gek. Swingend en springend stonden ze op de turnvloer. Nog even kort stretchen en dan meteen naar de toestellen. Er is vandaag weer keihard gewerkt. Ondanks de vermoeidheid begon de trainingsgroep van Simone en Aimée erg goed op sprong. Anais turnde een super goede overslag over de pegasus. Doortje en Carlijn begonnen zelfs met overslag halve draai. Ook de andere groepen waren onwijs goed bezig. Skye, Maeve en Rosalie turnden alle drie voor het eerst salto achterover op de balk. Eda en Anne waren onwijs trots op hun salto’s van de balk.


Na de training was het tijd voor de lunch. De trainingsgroep van Rob en Niels had wat problemen met het open houden van hun ogen. Leunend met hun elleboog op de tafel, vielen de oogjes af en toe langzaam eventjes dicht. 

Met volle buikjes was het dan eindelijk tijd om naar het zwembad te gaan. Gelukkig voor de deelnemers, maar ook zeker voor de leiding, is dat niet zover lopen! Het zwembad bevind zich namelijk in hetzelfde gebouw als de turnhal. Door onze komst stond het hele zwembad letterlijk op zijn kop. Salto’s werden gesprongen van de duikplank, op de eilandjes werd geturnd en in het water werd druk geacrogymd. Dit zorgden voor heel wat verbaasde gezichten van de andere gasten, de badmeesters en badjuffrouwen, ze keken hun ogen uit. 


Ondanks alle ijsjes, tosti’s, frietjes en snacks die werden geconsumeerd in het zwembad, werd er tijdens de barbecue heel goed gegeten. De catering had weer gezorgd voor een heerlijk buffet met salade, stokbrood, watermeloen en genoeg keuze in sausjes. Rob, Niels en Thijs stonden achter de barbecue en verzorgden de hamburgers, kipsaté en worstjes. Natuurlijk werden de vegetariërs onder ons ook goed verzorgd door de mannen. Voor hun werden vegetarische burgers, gepofte aardappel en maïskolven bereid. Door het goede weer en de top locatie konden wij achter in de tuin plaatsnemen. Even frisse lucht pakken met een lekker hapje eten! 


Na het eten was er nog even tijd om te oefenen voor de bonte avond. Het thema van dit jaar was de mini playbackshow! Er werd heel snel opgeruimd en schoongemaakt, waarna alle recreatiegroepjes zich verzamelde om de show nog even door te nemen. 

De show werd gepresenteerd door Stan en Dylan en werd geopend door de recreatiegroep van Liza en Kenny met het nummer Leef van André Hazes jr. Playbackend en in de polonaise ging het dak eraf alsof de morgen niet meer bestond. 

Met Kai als Nielson zat ook bij de groep van Simone, Shenna en Dylan de sfeer er lekker in. De hele groep voelden zich onwijs sexy toen zij dansten. Maar ja dat kan ook niet anders met Simone als recreatieleiding. 

De groep van Aimee en Martine kozen voor een nummer van kinderen voor kinderen. Ik heb zo waanzinnig gedroomd is dan ook wel echt het allerleukste nummer die zij konden doen, want het zag er geweldig uit. Geweldige danspassen op de maat en ook allemaal tegelijk. Wat deden ze dat toch goed!

De smurfen kwamen dit jaar ook langs en werden voorgesteld door de groep van Nienke en Michiel. Wat goed uit kwam, was dat wij dit jaar blauwe shirtjes hebben. Deze konden zij dan ook mooi gebruiken tijdens hun act. 

De groep van Thijs, Felicia en Stan hadden een hele originele act. Aan de hand van de namen in hun recreatie groepje hebben zij een act omheen bedacht. Om maar even een voorbeeld te geven. Skye kwam naar voren met het nummer van Adele - Skyfall. Dinand Woesthof werd nagedaan door Deena. Het was een genot om naar te kijken.

Om de sfeer er goed in te brengen bedacht het groepje van Niels en Rob om de hokiepokie te gaan doen. Na erachter te komen dat er een andere versie van het nummer wat zij hadden geoefend werd gedraaid moesten ze snel improviseren met het dansje. Het kan ook niet anders dat zij dit natuurlijk geweldig deden. Niemand had door dat het überhaupt fout ging!

Na alle acts te hebben gehad werd er zoals in de show afgesloten door Kenny "Huisman” met het nummer Met z’n allen!! We gingen dan ook met z’n allen in de polonaise door de kantine heen. Het was een groot feest! 


Na de bonte avond was het voor de jongere deelnemers tijd om te gaan douchen, tanden poetsen en plaats te nemen in hun bedje. Het was weer een lange, maar leuke dag!!


Tot morgen!!

 

 

Dinsdag 31-juli-2018


 

Normaal gesproken zou je denken dat kinderen die wat later naar bed gaan, ook langer blijven liggen. Dat was dus zeker niet het geval. Er waren er een aantal die om 06.00 uur al bedachten; WE ZIJN WAKKER!! SPELEN!! Rob en Niels hadden die nacht nachtwacht. Het viel ze toch wel wat tegen……..

Wat sommige van jullie misschien nog niet weten is dat wij als leiding door omstandigheden in de kleine zaal slapen, waar ook de jongere deelnemers slapen. Nou ja, slapen.. Ook wij werden dus om 06.00 uur gewekt door de morningkids. Dylan was te vinden onder z’n kussen. Het werd hem toch wel wat teveel. Dit zou een lange dag worden..


Om 08.00 was het tijd voor het ontbijt. De deelnemers werden nog even aangesproken op het feit dat het toch wel een rotzooi was na het diner van gisteren. Ze hebben allemaal netjes hun bordje, bestek en beker afgewassen, maar daar bleef het ook bij. De tafels en de grond moest door de leiding nog even gedaan worden, want dat waren de deelnemers nog even vergeten. OEPS!


Na het ontbijt stond er een training op de planning. Het echte werk kon beginnen. De jongere jongens zijn een start begonnen met tsuki op sprong. Voor de leken; dat is een arabier over de sprongtafel met na het loslaten van de handen van de sprongtafel nog een salto achterover erachteraan, voordat je in de blokkenbak terecht komt. Super gaaf! Juan heeft dubbelsalto voorover afsprong gedaan van brug. Nino heeft dubbelsalto voorover uit de trampoline als een huis stilgestaan bij de landing. Hij was super trots op zichzelf. Wij als leiding natuurlijk ook op hem. Jonathan zorgde ervoor dat hij niet voor niets op turnkamp is gekomen. Hij maakte 3 zwaaien naar handstand op de brug. 


Je zag aan de koppies van de meeste deelnemers, dat zij toch niet lang genoeg hebben geslapen, want de training was toch wel wat vermoeiend. Na de training was het gelukkig tijd voor de lunch. Even zitten, wat eten en even bijkomen. Het was nog even spannend wat het weer ging doen, omdat er regen verwacht werd. Die regen kwam ook. Gelukkig was dit tijdens de training en niet tijdens het recreatieprogramma. We konden met z’n allen weer de wandeling maken richting de Toolenburgse plas voor een potje levend stratego. Zoals elk jaar ging de grootste prijs naar kleedkamer 2. De junior/senior meiden. Zij vonden het een heel goed idee om een kaartje uitgereikt te krijgen en vervolgens een paar meter verder weer neer te strijken op het gras en er een gezellige happening van de maken in plaats van daadwerkelijk het spelletje mee te spelen. Wat doe we eraan? Misschien hebben de lezers thuis een suggestie voor volgend jaar. We horen het graag!


Na het recreatie programma stond er weer een training op de planning. Hard oefenen voor de demo training as vrijdag. Een ochtend training en een uurtje rennen tijdens het recreatie spel, was toch wat teveel na een wat korte nacht voor sommige. Zij staakten dan ook de training wat eerder dan gepland op advies van de leiding. Even lekker onder de douche en wakker worden, want de dag was nog lang niet voorbij. De echte diehards waren gewoon nog te vinden in de turnhal. Lotus was leuk bezig met losom, Manon had een hele goede voorbereiding richtig de handstand op brug, en werden er heel veel schroeven gemaakt. Senna en Kim hebben progressie geboekt met hun arabier salto. Esmee is 2 uitdagingen aangegaan. Namelijk hele schroef achterover en de salto van de brug. Laura K heeft een dubbele schroef van brug gemaakt en zelfs een arabier flikflak dubbel salto tot stand!! Quincy verraste ons met een super radslag op balk en Shannon met haar hele schroef voorover uit de trampoline. 


Wat betreft het diner stond er vandaag nasi en bami op het menu. Het eten wordt verzorgd door Catering Aelsmeer. We kunnen jullie vertellen; het is een aanrader! Mochten jullie lezers ooit een catering nodig hebben, niet twijfelen gewoon doen! 

Naast de nasi en de bami kon je een stokje sate en/of een stukje kip krijgen. Deze avond hebben we er voor de zekerheid ook op toegezien dat iedereen wat salade op z’n bordje had. We hebben gisteren gemerkt dat we nog wat bakken overhielden en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Gezonde voeding is het halve werk! Natuurlijk lag er ook een bak met kroepoek. Geen verrassing; deze bakken waren vrij snel leeg! 


Tot 20.30 uur was het tijd om te oefenen voor de bonte avond. Het thema van dit jaar is de mini playbackshow. Grappig feitje; een aantal van de leiding heeft nog nooit de mini playbackshow gezien! In het recreatie groepje was er de mogelijkheid om te bedenken wat voor je act je gaat laten zien. Normaal gesproken is de bonte avond op donderdag, voor de ervaren lezers onder ons, dit jaar is deze op woensdag! We zijn benieuwd! 

Na het oefenen was het nog even tijd voor de kampdans. Even alle energie er nog uit, voordat het grootste deel naar bed moest. We moeten eerlijk bekennen; dit jaar is het een goede dansgroep! 


Tussen 21.00 uur en 22.30 uur werden de deelnemers naar bed gestuurd. Dit ging gelukkig wat makkelijker dan de avond ervoor. We gaan hopen dat zij ook wat langer blijven liggen, zodat wij ook wat meer rust krijgen. Geloof ons; bedtijd is ons enige moment van rust! 


Tot morgen allemaal!!

 

 

Maandag 30-juli-2018


 

De eerste dag zit er weer op. Een totaal van 63 kinderen hebben zich gemeld bij het allerleukste turnkamp van Nederland. Wat een genot om naar te kijken hoe gezellig iedereen het met elkaar heeft, maar ook hoe hard er wordt getraind. Er zijn nog een aantal die in de stemming moesten komen, maar met onze top leiding gaat dat vast goed komen. 
We zijn de dag gestart met het indelen van de slaapzalen. Als organisatie hadden we wat gedoe, omdat wij dit jaar onze vaste plekken niet konden gebruiken en moest er geïmproviseerd worden. Uiteindelijk is het allemaal goed gekomen en hebben alle deelnemers hun plekje gevonden. Of dit is om te slapen moet nog blijken.


Na de lunch was het tijd voor wat kennismakingsspelletjes. Een tal van spelletjes waar je punten mee kon verdienen met je recreatiegroepje. Natuurlijk wilt elk recreatiegroepje aan het einde van de week winnen, dus de strijd kon beginnen! Over een mat heen klimmen die door je eigen teamgenoten van de grond werd gehouden, een stok met 1 vinger en een wat andere interessante houdingen omhoog en omlaag brengen, steen/papier/schaar, en noem maar op. 


Na de kennismakingsspelletjes konden de kinderen zich klaarmaken voor de aller eerste training. Aangezien het de eerste dag is en ze allemaal nog vol energie zitten, stonden ze op tijd te popelen om de turnhal in de gaan. Na de warming-up van Kenny was het tijd om de trainingsgroepjes bekend te maken en te gaan knallen, zodat we, zowel de kinderen als de trainers, morgen de eerste spierpijn zullen gaan voelen. 


De schroefjes op trampo, streksalto's op vloer en boogjes, radslagen, flikflakjes op balk vlogen de 1e training ons om de oren. We stonden versteld van datgene de deelnemers aan ons lieten zien. Als leiding hadden we er al zin in om aan de bak te gaan. De eerste training is altijd een beetje aankijken voor ons als leiding en voor de deelnemers een moment om de toestellen te voelen en te kennen en natuurlijk ook te bedenken wat voor leuks zij deze week willen leren. Jullie thuis kunnen dit vrijdag bij de demo training allemaal bekijken. No worries!


Na de training was het nog niet gedaan, want we mochten allemaal nog lekker swingen tijdens het aanleren van de kampdans. De heren hadden er na de kampdans letterlijk en figuurlijk wiebelbenen aan over gehouden. 


Iedereen had inmiddels zo hard zijn best gedaan dat ze er honger van hadden gekregen. Boven was de pasta en salade inmiddels al gearriveerd dus de kinderen konden zo aanschuiven. Grotendeels van de kinderen hadden zo’n honger dat ze zelfs een tweede of derde keer wilde opscheppen. Wij keken onze ogen uit!! Als we maar genoeg hebben besteld! Als afsluiting van het diner kregen de kinderen nog de welbekende vlaflip, dat was smullen! 


Uiteindelijk was toch echt het moment aangebroken waar alle kinderen zo naar hadden uitgekeken, de afwas… De teiltjes werden op tafel gezet en lekker soppen maar die borden! De opdracht was om allemaal zijn/haar eigen bord af te wassen en de tafel met zijn allen schoon achter te laten. Na ongeveer een kwartier hadden de kinderen het eerste deel van de opdracht keurig voltooid: je eigen bord afwassen en drogen. Echter was deel twee van de opdracht niet helemaal duidelijk binnen gekomen bij iedereen, want het was aan de tafels goed te zien dat ze hadden afgewassen. Bij sommige tafels was de inhoud van het teiltje met sop, inclusief etensresten, vooral uit het teiltje. De leiding had daardoor nog een extra toetje gekregen van de kinderen: de tafels en grond boenen, jammie! Wij gaan er natuurlijk voor zorgen dat dit de komende dagen niet meer gebeurd. 


De hele dag zijn we druk in de weer geweest met allemaal leuke dingen, waardoor we het erg warm hadden gekregen. Door de weersomstandigheden en de warmte in de zaal, hebben we besloten om na het eten lekker af te koelen bij de Toolenburgse plas. Voordat we daar naartoe konden lopen, werden de recreatiegroepen bekend gemaakt en de shirtjes uitgedeeld. Zo kon iedereen zien dat wij van Turnkamp Hoofddorp zijn en dat wij het leukste turnkamp van Nederland zijn!! 
Thijs en Niels zijn met een aantal daredevils het water in gesprongen, een groepje leiding zijn met wat deelnemers wezen volleyballen. De oudere meiden konden even uitwaaien, chillen en natuurlijk vooral kletsen en op hun telefoon zitten. De jongens hebben ook nog met het zand gespeeld en dat was ook wel te merken, want sommige zaten er helemaal onder!


Terug in de sporthal aangekomen, was het voor de jongere deelnemers tijd om te gaan douchen en naar bed te gaan. Kamp zal kamp niet zijn als de eerste nacht gebruikt wordt om ons leiding te testen hoe lang je op mag blijven! Dit houdt niet weg dat er de volgende dag gewoon 2 trainingen op de planning staan en het misschien toch wel beter was om te gaan slapen. Het duurde even voordat het stil was, maar uiteindelijk is het toch gelukt. Daarna was het de beurt aan de oudere deelnemers en dat was toch wel een wat lastigere taak voor ons. Pubers, je doet er niks aan! 


Leuk feitje; Kai was hardop aan het lachen en viel 2 seconden later ineens in slaap! We denken dat hij nog vol adrenaline zat van zijn verjaardag en super blij was met het cadeautje wat hij van het turnkamp heeft gekregen. 


Tot morgen allemaal!!Afbeelding invoegen 

Inschrijving voor het leukste turnkamp is weer geopend!

 
Vanaf nu kun je je weer inschrijven voor Turnkamp Hoofddorp. Het kamp zal dit jaar wederom gehouden worden in Hoofddorp in het welbekende Sportcomplex Koning Willem-Alexander. 
De datum voor het kamp is: 30 juli tot en met 3 augustus 2018. 
Onder het kopje inschrijven vind je een link die je navigeert naar het inschrijfformulier. Wanneer je je hebt ingeschreven zul je zo spoedig mogelijk een bevestiging ontvangen via de mail van ons. 
 
Wij hebben er allemaal weer onwijs veel zin in en hopen massaal op jullie inschrijvingen!

Vrijdag 4-augustus-2017

De leiding wilt iedereen graag bedanken voor een leuke week turnkamp! Wij hebben er weer van genoten. Wij hopen dat de kids zich goed hebben vermaakt! Wij willen jullie als ouders bedanken voor het vertrouwen in ons. 
De foto's van vandaag staan ook weer online op de website onder het kopje foto/video.

Na de schoonmaak zullen wij ook richting huis vertrekken. Het was weer een lange week. 

Hopelijk zien wij iedereen volgend jaar weer!! 

Donderdag 3-augustus-2017

Ja ja, eindelijk was het de beurt aan de drie musketiers om de kids wakker te maken. Dit kon natuurlijk niet zonder het "wakker worden” nummer van Jochem Meijer. Halverwege de dag hadden de kids het nog steeds over het opstaan. Om 8.00 uur stond het ontbijt weer klaar en konden de kids plaats nemen aan hun tafel. Het beleg ging over en weer en de kids waren weer aan het smullen.
Om 9.00 uur startte de ochtend training met de kampdans als warming-up. We gaan niks verklappen over de kampdans, want dit is natuurlijk een verrassing voor de ouders. Tijdens de training werden er elementen geoefend die de kids morgen gaan laten zien tijdens de demotraining. De kids mogen 2 á 3 toestellen kiezen. zodat zij hun nieuwe elementen kunnen laten zien aan alle ouders. Wij gaan dus niet zoveel meer vertellen over nieuwe dingen, omdat dit waarschijnlijk een waslijst is aan elementen en het zo geen wow-effect meer heeft! 
Als verrassing voor de kids heeft de leiding een meet en greet met Eythora Thorsdottir geregeld. Eythora liep langs alle groepen voor een handtekening en een foto. 
Na de training gingen we met z’n allen lunchen en daarna was het tijd om te oefenen voor de bonte avond. Sommige groepen gingen weer hard aan de slag om ’s avonds hun creativiteit te kunnen tonen aan alle kids en de leiding. Om 14.30 uur stond er weer een training op het programma, maar vanwege de topsport groep van SV Pax die op dat moment aan het trainen was, werd dit 15.00 uur. De tijd na de lunch en het oefenen werd dus vooral ook benut om de training te bekijken. 
Weer werd de kampdans geoefend om het tot in de puntjes goed te krijgen. Morgen nog een laatste training om de laatste elementen te halen en dan zijn de kids klaar voor de demotraining. 
Het laatste diner is normaal gesproken patat met een lekkere snack. Dit keer was het bami en nasi met een lekker stokje saté! Smullen was het, en voor iedereen wat lekkers. Vooral de kroepoek was in trek. De meeste kids gingen voor de tweede keer opscheppen. 
Na het eten stond er nog een volle planning op het programma. De recreatiegroepen kregen nog een uurtje de tijd om zich voor te bereiden op de bonte avond. Sommige zagen een kans om even wat uit te rusten. 
Om 20.30 uur was het dan tijd voor de bonte avond. De opdracht was het maken van een reclame spotje voor een niet bestaand product en het uitbeelden van een niet bestaande sport. Onder toeziend oog van de juryleden werden de gekste dingen getoond. Het team van Stan en Nienke hebben de bonte avond gewonnen!! 
Ondertussen werd er in de grote sporthal een andere activiteit voorbereid. Normaal gesproken is er op donderdagavond een spooktocht, maar de leiding kwam met wat nieuws. Blacklighttrefbal! Wat was het fantastisch! De grote sporthal vol met actieve kids en dat om 22.30 uur 's avonds. De kids hebben anderhalf uur hun laatste energie gegeven, waarna ze zelf wel om hun bed vroegen. Gelukkig maar, want morgen gaan we gewoon weer verder. 

Wij kijken ernaar uit jullie, ouders, broertjes, zusjes, familie en/of vrienden morgen te zien.

Het wordt een spektakel!

Woensdag 2-augustus-2017

Vanochtend was het de uitdaging voor Juf Felicia en Juf Shenna om de kinderen wakker te maken. Wat dinsdagochtend nog zo makkelijk ging, was het vandaag voor zowel de kinderen als de leiding wat zwaarder. Meerderheid van de kinderen sliepen nog toen het tijd was om op te staan. Wanneer de lichten aan gingen schrok bijna iedereen wakker. Er zitten er namelijk altijd wel een paar tussen die gewoon nog lekker door blijven slapen. Om 8.00 uur zat iedereen weer paraat voor het ontbijt. De chocopasta is en blijft een favoriet en dat bleek, want steeds meer kinderen kwamen vragen of er nog chocopasta was. Deze was helaas op!! 
Om 9.00 uur was het weer tijd voor een ochtendtraining. Veel kinderen begonnen na het moeilijke opstaan moeizaam aan de warming up. De warming up bestond bijvoorbeeld uit over balken heen springen, door de kuil heen rennen en het bekende lijnenspel. Uit onze ervaring is de woensdagochtend training het zwaarste van allemaal. Vroeg op staan op dinsdag, een vol programma draaien, laat naar bed, en dan weer om 8.00 uur paraat staan. Voor sommige viel dat dus zwaar tegen! Met wat vermoeide blikken kon na de warming up de eerste toestelronde beginnen. Voor de trainers en trainsters was het afwegen hoe veel energie de kinderen nog in zich hadden. Iedereen begon dus wat voorzichtig aan. De training werd vooral gebruikt om elementen te herhalen die zij de dag ervoor hadden geoefend. Niet te gek dus.
Om 12.00 uur werd er snel geluncht en werden de kinderen verrast met een grote schoonmaak van de slaapzalen. Christiaan dacht dat het alleen ging om vuilnis weggooien, maar ook hij moest zijn tas weer in gaan pakken aangezien zijn kleding overal en nergens lag! 
Na de grote schoonmaken zijn de kinderen naar het zwembad vertrokken om even lekker bij te komen in het water. De gasten in het zwembad werden weer verrast met mooie salto's van de duikplank. Meester Stan en Meester Dylan vonden het een leuk idee om Iwan bommetjes te gooien. Iwan vond het geweldig. Nathan deed een wedstrijdje met zichzelf om te kijken hoe lang hij onder water kon blijven. Rianne viel helaas niet zo LICHT in het water. Gelukkig kon ze er zelf ook nog een beetje om lachen. 
Na 3 uur lang van de glijbaan en de duikplank te zijn geweest was het tijd voor een lekkere BBQ. De BBQ werd verzorgd door het trio Niels, Rob en Thijs. Het is een traditie geworden om dit in de regen onder een paraplu te doen. Ondanks de patatjes in het zwembad hebben de kinderen onwijs veel gegeten. Voor herhaling vatbaar zullen we maar zeggen! 
Na de BBQ hadden de kinderen wat tijd gekregen om te oefenen voor de bonte avond. Hierover morgen meer. Voor we het wisten was het alweer tijd om naar bed te gaan. 
Om 00.00 uur is Welmoed 19 jaar geworden. Dit was voor de oudere meiden een reden om nog even de slaapzaal uit te gaan (met toestemming van de leiding) om Welmoed te feliciteren. Ook daarover morgen meer!

Voor de leiding is de tijd nu ook aangebroken om de binnenkant van hun oogleden te bekijken. Morgen staan er weer veel en leuke activiteiten op het programma. Wij kunnen niet wachten!

Slaap lekker en tot morgen!

Dinsdag 1-augustus-2017

Wat een verrassing voor de leiding. Na een goede nacht stonden de meeste deelnemers uit zich zelf op! De eerste renden al om 06.30 uur door de gangen om de wc’s op te zoeken. 
Om 08.00 uur was het dan tijd voor het ontbijt. Er werden nog een aantal regels verteld en herhaald, omdat sommige het lastig vinden om zich aan de regels te houden. Natuurlijk is het een turnkamp, het allerleukste turnkamp, dus ok, we geven ze nog een kans!
Na een stevig ontbijt was het tijd voor de ochtendtraining. Juf Liza en Juf Nienke hadden het idee om een tabata warming up te geven en voor de kids was dit even een wake up call. Het echte werk gaat beginnen! Uit ervaring weten we dat vanaf de 2e training allemaal nieuwe dingen gaan laten zien. Meer hierover is te lezen bij de wist-je-datjes. 
Na de training was het tijd voor de lunch. Weer duurde het even voordat wij als leiding de aandacht kregen, maar uiteindelijk konden we dan toch beginnen met eten. 
Met Thijs, Niels en Rob als recreatiespellenbedenkers was er weer over de top nagedacht over de 6-kamp. Diverse opblaasspullen waren te vinden in de grote sporthal. De 6-kamp met een grote stormbaan, een opblaasvoetbalveld, familie-zaklopen, familie-skippybal en skilopen. Nu zult u denken…dit zijn maar 5 spellen. Dat klopt! Er was namelijk een afsluitend spel verzonnen. Namelijk touwtrekken! In poules werd er bepaald wie er in de finale tegen elkaar mochten strijden. Wie dit heeft gewonnen, houden wij nog als een verrassing!
Na de 6-kamp was het weer tijd voor de middagtraining. Deze training werd door sommige niet volledig afgemaakt. Dit kwam door hun geweldige inzet tijdens de 6-kamp. Alles gegeven, dus weinig energie over. Om ongelukken te voorkomen, heeft de leiding bedacht de training voor hen in te korten. Hierdoor was er tijd om te rusten of even lekker te douchen en bij te komen. 
Om 18.45 uur zat iedereen weer paraat aan tafel voor het avondeten. Ditmaal hadden wij een heerlijke lasagne. Dit was ook wel te zien, want alle bakken waren bijna leeg! Omdat sommige kinderen gisteren niet hun mond konden vinden en alles dus op de grond te vinden was, mochten zij dit keer laten zien dat zij wel de vloer schoon konden houden. Zij waren daarom dit keer aan de beurt voor corvee. Wie dit waren, zullen wij niet verklappen. Misschien dat ze thuis er nog over beginnen.
Na het avondeten moest er nog gedanst worden. Om jullie thuis straks een fantastische kampdans te laten zien, moet er elke dag geoefend worden. Ook was er nog even tijd om met het recreatiegroepje bij elkaar te zitten en te brainstormen voor de bonte avond. Hier zal gestreden worden om de creativiteit. 
Rond 21.00 uur was het tijd voor de kleintjes om het bed op te zoeken. Een aantal ouderen gingen vrijwillig ook hun mandje in. Het is nu bijna 00.00 uur en we hopen dat de meeste deelnemers nu liggen en slapen. Maaaaaaaar…. het is als leiding altijd wel leuk om een paar op hun kop te mogen geven! Dus kom maar op!

Wist je dat….
 • Maylie voor het eerst een huizenhoge tshukahara heeft gemaakt…
 • Maeve voor het eerst heeft gereust in de bandjes…
 • Anaïs voor het eerst een radslag heeft gemaakt op de balk…
 • Emma voor het eerst radslag heeft gemaakt op de balk met de balkverbreder…
 • Er een aantal losse radslagen zijn gemaakt...
 • Amelie K loopverslag op de balk heeft gemaakt…
 • De ene salto na de andere salto van de brug te zien waren…
 • Ilse voor het eerst een zolendraai op de brug heeft gemaakt…
 • Er verschillende meisjes en jongens overslag salto over de pegasus hebben gemaakt…
 • Melanie twistsalto heeft opgebouwd en uiteindelijk de echte twistsalto heeft gemaakt…
 • Tweeling Sarah en Laura dubbelhurk en dubbelhoek op de tumblingbaan hebben gemaakt…
 • Lisanne dubbeltwist op de trampobaan heeft gemaakt…
 • En ook nog eens een ondersprong salto met een halve draai van de brug…
 • Nouri een boogje achterover op de balk heeft gemaakt…
 • Mirjam bezig is met voorbereiding voor muchina…
 • De meeste ouders waarschijnlijk niet weten wat een muchina is…
 • Wij dit misschien later nog wel eens zullen uitleggen…
 • Mirjam een arabier streksalto met een hele schroef van de balk af heeft gemaakt…
 • Safira streksalto van brug heeft gemaakt…
 • Julien niet 1, niet 2, maar een 3 voudige salto achterover heeft gemaakt…
 • Ellen een salto achterover van de balk heeft gemaakt…

Maandag 31-juli-2017

Hallo allemaal!!

Vandaag zijn we weer van start gegaan met Turnkamp Hoofddorp 2017! Na een lange avond (zeg maar nacht) met voorbereiden voor de leiding, kwamen de eerste enthousiaste deelnemers al om 9.30 uur binnenstromen. En ja, er waren een aantal die nog even wakker moesten worden. Maar wat hadden we er een zin in!
Bij aankomst moesten de deelnemers zich aanmelden bij de betreffende leiding en kregen zij een kampshirt mee. Vervolgens kregen zij te horen dat zij hun eerste work-out konden uitvoeren. En niet alleen de deelnemers, maar ook de ouders!! De meeste wilden al rechtdoor lopen naar de kleine zaal, maar werden vervolgens terug geroepen en moesten de trap naar boven nemen! Het was even spannend of alles wel zou passen, maar uiteindelijk hebben we toch iedereen in de lokalen gekregen met matras en al! 
Om 12.00 uur, net voor de lunch was begonnen, kwam onze 73e deelnemer ook binnen…….. Ja….u leest het goed!! 73 deelnemers!! WOW! 
Na de lunch konden we beginnen aan het eerste recreatieonderdeel. Het kennismakingsspel. Allerlei verschillende spelletjes om elkaar te leren kennen of beter te leren kennen. Voor sommige wat spannend misschien, maar uiteindelijk zijn we alweer wat beter geworden in namen onthouden. 
Om 14.00 uur begon dan de eerste training. De eerste warming up werd gegeven door onze Niels, die ervoor heeft gezorgd dat ze morgen allemaal spierpijn zullen hebben. Tijdens de eerste training wordt altijd even gewend aan de toestellen die in deze turnhal staan. Natuurlijk zijn er altijd wel een paar momenten die leuk zijn om op te noemen. Stan en Dylan waren namelijk erg onder de indruk van Juan zijn springkunsten. Ze hebben wilde plannen met hem de komende week. Nikki heeft zelfs haar eigen OJTS lijst meegenomen om daar deze week aan te werken met onze toptrainers! Bent u al benieuwd? Aan het eind van de training bleek al gauw dat de trainers ook hun spieren zullen voelen.
Na de training werd onder leiding van Simone en Nienke een deel van de kampdans aangeleerd. Er waren een paar meiden die dachten al snel de kampdans te kennen en gingen dan ook aan de kant zitten. Wanneer werd gevraagd of zij het voor wilden doen, bleken ze de pasjes toch nog niet onder controle te hebben. Snel gingen ze toch maar weer mee doen.
Na het harde trainen hadden de deelnemers een goede maaltijd verdiend. Vandaag stond patat met een lekkere snack op de planning! Nadat iedereen z’n buikje rond had gegeten, kregen de kinderen even wat vrije tijd om te douchen, uit te rusten, etc. Zoals vorige jaren, werd er gedobbeld om de corvee. Helaas was de recreatiegroep van Felicia en Shenna de Sjaak! 
Rond 20.00 uur vertrokken we met vol goede moed richting het Toolenburgse plas. Daar hebben we het welbekende Levend Stratego spel gedaan wat niet kan missen tijdens het kamp. Na uur de energie eruit gerend te hebben, gingen we terug zodat onze jongste deelnemers zich klaar konden maken om te gaan slapen. De oudere deelnemers mochten nog een uurtje zichzelf vermaken. Maar ook toen was de tijd aangebroken dat zij naar bed moesten. Voor de leiding een momentje van rust, maar ook weer in de voorbereiding voor morgen. Er staat weer van alles op het programma om het de deelnemers zo leuk mogelijk te maken. 

Voor nu een fijne avond en tot morgen!!20-juli-2017

De inschrijving is gesloten! Het kamp is vol!!

26-januari-2017

Hebben jullie je al ingeschreven voor het kamp?? 

Mochten er turn(st)er(s) en/of ouder(s)/verzorger(s) benieuwd zijn wat er zoal op het kamp gebeurd, lees dan de verslagen door van het vorige jaar!! Zo kun je een impressie krijgen van dit super toffe turnkamp!!

Onder het kopje inschrijven word je doorverwezen naar het inschrijfformulier. 

Wij hopen jullie deze zomer te zien in Hoofddorp!!

Groetjes,

De Kampleiding =)

Turnkamp Hoofddorp 2016

Donderdag 28 juli

Donderdag 28 juli.. Het opstaan wordt steeds moeilijker en moeilijker.. Maar, zo te merken hebben de kids er wel weer zin in! Is er vanavond een spooktocht? Wat gaan we allemaal doen vandaag? Spooktocht? De leiding heeft werkelijk waar geen idee waar ze dat hebben gehoord. Misschien komt het ook wel omdat wij de vorige paar jaren ook een spooktocht hebben gedaan! Oke, oke, eerst even de rest van het dagprogramma volgen en dan zien we vanzelf wel wat er gaan gebeuren. 
Na het ontbijt stond de eerste training weer op de menukaart, en werd weer van alles getraind. Salto’s, arabier, bloopers, en natuurlijk ook elementen die gevangen moesten worden. Dat ging lang niet altijd zoals voorspeld. Madelon moest bijvoorbeeld een tsukahara sprongen op sprong. Ze kreeg zelfs 2 trainers om haar te helpen!! Niels en Rob gingen de uitdaging aan. Nou, je raadt het natuurlijk al……Dat ging niet helemaal goed! Madelon besloot in de lucht dat ze het toch wel eng vond, en stopte met draaien! Whaaa het laatste wat je moet doen met turnen en het spannendste van allemaal! Gelukkig zijn Niels en Rob zo goed getraind, dat zij Madelon zo uit de lucht plukten en gezellig met elkaar in de kuil belandde! Ach, weer een leuk verhaal erbij om aan de familie te vertellen tijdens kerstavond! Ook interessant om te weten is dat er ook elementen bedacht kunnen worden. Layla wilde namelijk heel graag een ondersprong salto trainen. Nu kwam zij erachter dat de ondersprong nog wat lastig is en zij dat zij een ondersprong salto wilde proberen, maar dan ZONDER de ondersprong! We noemen het de Layla!
Donderdag is ook de dag van de bonte avond. Dit betekende dat er natuurlijk hard geoefend moest worden. Snel de recreatie groepjes bij elkaar zoeken en snel oefenen. Wacht eens even…. Er is nog niet verteld wat het thema was. De kinderen moesten samen met de recreatie leiders een video clip laten zien. Dit hield in, dat ze een zelfgemaakte videoclip moesten bedenken of een bestaande video na moesten doen. De meeste gingen voor het tweede. Maar wie heeft dan de beste creatie kunnen verzinnen….. 
Daar moesten we nog even een paar uur op wachten, want de tweede training moest nog gedaan worden. Hard trainen om nieuwe elementen te leren. Hard trainen om de nieuwe elementen op vrijdag te kunnen laten zien aan alle aanwezigen. Ook moest de kampdans geoefend worden. Eerst de jongens, dan de meisjes en dan samen. Het wordt een groot feest! Nog even de puntjes op de i zetten en dan ziet de dans er zeker gelikt uit! Gelukkig zijn er nog genoeg momenten om dit te oefenen. 
Tijdens de tweede training zagen we de man met de hamer voorbij komen. Op de helft van de training lagen of zaten er steeds meer turners en turnsters op de grond in plaats van staan of hangen op de toestellen. Mandy maakte bijvoorbeeld een arabier salto op de tumblingbaan vanaf 1 been. Natuurlijk niet echt.. Nee, helaas verzwikte ze haar enkel, waardoor zij genoodzaakt was om vanaf 1 been verder te springen. Eindstand; een dikke enkel en krukken voor Mandy! Bij Isabelle gebeurde vandaag het tegenovergestelde. Isabelle heeft een blessure aan haar elleboog, maar kreeg te horen dat er niks gebroken is en zij weer mag opbouwen. Daar maakte zij natuurlijk gebruik van. Dit resulteerde in een tsukahara gehurkt! Het laatste uur van de training mocht iedereen de keuze maken of zij wilden doortrainen of liever wilden stoppen. Sommige zaten er namelijk doorheen en dan is het niet echt verantwoordelijk om te trainen. Nachtrust! Heel belangrijk aspect in een training! Gelukkig is het kamp en hoort dit er allemaal bij! Nog even een lijstje van alle nieuwe elementen (die de leiding nog heeft kunnen onthouden) die gedaan zijn tijdens de donderdag trainingen;

jesaja - arabier dubbelsalto op de trampolinebaanjoep - arabier salto op de trampolinebaan
nathan - overslag streksalto over de pegasus
stijn - overslag hurksalto met hele draai over de pegasus
sem en stijn - dubbelsalto van rekstok
rianne h  - arabier op de hoge balk, salto voorover van de brug, salto achterover met halve draai van brug
isabelle - schroef salto voorover van de dubbelminimirjam - muchina (dubbelsalto met een hele draai) op de trampoline in de gordel, arabier dubbel salto op de tumblingbaan
layla - salto achterover van de balkmichella - tsukahara hoeksalto op sprongeline - arabier schroefsalto op de tumblingbaan, salto achterover met halve draai van brug
mandy - arabier streksalto met hele draai op tumbling
nikki - losomhandstand reus hele draailise - overslag over de pegasus
anouk - auerbach
madelon - salto achterover van balk, dubbelsalto achterover in de gordel op de trampoline
eva - tiktak op de hoge balk
safira - ophurken op de brug, 2x flikflak achter elkaar op de vloer
ellen - streksalto met hele draai op de trampolinebaan
amelie vD - arabier op de balk, streksalto met hele draai op de trampoline
chantal, mandy, lindsey - radslag twistsalto op de balk

Na BBQ in de regen van gisteren gingen we vandaag naar patat en een snackje dat bezorgd werd! Wat ruikt dat toch lekker allemaal, als de meneer van de patatzaak binnen komt lopen. Patat, frikadelle, kroket, kaassouffle, sausjes, een groot feest weer. Even wat voer naar binnen om strakjes fit te zijn voor de bonte avond. Er is hard nagedacht over het stukje en na het avond eten kon er nog even geoefend worden. Ook kwamen sommige recreatie groepjes erachter dat zij nog helemaal geen yell hebben! Oh oh! Twee dingen die zij moesten oefenen. Ze zeggen dat turnen een sport is voor slimme kinderen. De leiding had er dus alle vertrouwen in. Komt allemaal goed!Daar was dan het moment. Klokslag 20.30 uur! Het feestje gaat beginnen! De volgende videoclips werden uitgevoerd;
Sia - Chandelier
Miley Cyrus - Wreckingball
Het vliegerlied
Bruno Mars - Lazy song
Roy Donders - Ik wil jou
Kensington - War

Er mag thuis geraden worden wie wat heeft gedaan. Altijd leuk om het een beetje mysterieus te houden. Na het verplichte gedeelte was er ook nog ruimte voor een eigen act. Sem ging natuurlijk een modeshow doen met zijn vrienden! Bink en Kaj G hadden een hele stoere goochelact! Het viel wel op dat de jongens wat meer durfden dan de meisjes. 
Nou, om alle vragen maar eerlijk te beantwoorden. Er was een spooktocht! Om 23.30 uur ging de eerste groep naar de Toolenburgse plas lopen. Om 1 uur was de laatste groep weer terug. Hoe dit allemaal af is gelopen zult u aan de kinderen moeten vragen. Er moet natuurlijk wel iets geheim blijven van dit kamp. 

Snel het bedje weer in en dan is morgen alweer de laatste dag……………..

Woensdag 27 juli

08.00 uur stipt begint het ontbijt. Een kamp zou een kamp niet zijn als iedereen voor 08.00 uur op hun plek zou zitten. Dat ging natuurlijk ook niet gebeuren. Zo rond 8.10 uur zat iedereen redelijk op zijn plek en konden we beginnen met het dagprogramma! Eten!
Na het eten konden alle kinderen hun kunstjes weer tonen in de turnhal. En natuurlijk zijn er weer nieuwe elementen gehaald door onze toppers! Zie hieronder het lijstje;

naomi - streksalto met hele draai voorover van balk
amelie k - overslag salto over de pegasusellen - overslag over de pegasus
quinty - streksalto voorover op de tumblingbaan
madelon - wegzet streksalto van brug
mandy en chantal w - twist salto in de gordel op de vloer
nathan, sem en stijn - arabier dubbelsalto op de trampolinebaan
yair - dubbelsalto voorover op de mini trampoline
mirjam en michella - dubbelhoeksalto achterover in de gordel op de trampoline

Er zullen vast een aantal namen ontbreken, maar het is voor de leiding ook allemaal niet meer bij te houden!

De trotse leiding zagen alle kinderen met een glimlach de turnhal weer verlaten. Om 12.00 uur was het tijd om de spullen bij elkaar te pakken voor het zwemmen. Bikini’s, zwembroeken, badpakken, monokini’s en van alles en nog wat vlogen door de slaapzalen. Wat hadden ze er allemaal zin in! Wel moest er nog even wat gegeten worden, voordat ze naar het zwembad mochten. De stemming zat er goed in en het was lekker druk tijdens het eten. Na alles opgeruimd te hebben, mochten alle kinderen nog een zakje chips en wat te drinken komen halen bij de leiding voor bij het zwemmen. Dit kan je er natuurlijk altijd bij zeggen, maar eerlijk is eerlijk, het zijn kinderen dus de meeste zakjes chips haalden het zwembad helemaal niet! Met 60 man sterk kwamen we aan bij het zwembad wat een paar meter verder op zit in het gebouw. 
Snel omkleden, alle spullen in het kluisje en hop het water in! Turnkamp Hoofddorp is in the house!  Jeanine heeft vandaag de titel ‘mooiste manier ter water’ op haar naam gekregen. En waarom? Hier komt het verhaal.. Jeanine dacht laat ik eens een hele mooie salto maken. Eenmaal in de lucht wist ze niet helaas niet meer waar ze was en belandde ze plat op haar buik. Een echt smacker dat werd beloond met een rood lichaam, maar wel punten voor het recreatie progamma! Wat een geluk, bij een ongeluk. Er was tijdens het zwemmen nog een titel te behalen. Deze ging dit jaar naar Julien! Julien had namelijk het kapsel van een legopoppetje elke keer als hij boven water kwam! Nu heeft ie hier niet de titel voor gekregen, maar voor het het feit dat hij bijna de hele tijd in het water heeft gelegen! Een echte waterrat! Kaj G had een topdag. Meneer wilde namelijk in de trechter, maar mocht er niet in, omdat hij nog geen 10 is en alleen een AB diploma heeft. Kinderen onder de 10 moeten namelijk een ABC diploma hebben. Hij wilde ook niet liegen! Wat een held. Uiteindelijk na 3 keer proberen mocht hij toch van de trechter af! Wat een blijheid! En wat heeft hij genoten!
Na het zwemmen konden de kinderen zich opfrissen en zich klaar maken voor het avond eten. We gingen aan de BBQ! Een stukje hamburger, sate en een worstje werden klaargemaakt door Niels, Rob en Thijs. Helaas was het weer wat minder gunstig en stonden de mannen bibberend in de regen te grillen…… Dat nam gelukkig niet weg dat het eten wel erg lekker was! Stokbroodjes, watermeloen en salade. De kinderen waren aan het smullen! 
Na een lange dag was het nog geen tijd om naar bed te gaan. Nee, er moet geoefend worden voor de bonte avond!! Met je eigen recreatie groepje moet je iets gaan bedenken voor de bonte avond! Er is natuurlijk wel een thema, maar deze gaan we niet aan de mensen thuis vertellen! Dat is iets voor het verslagje van donderdag! Even geduld dus mensen thuis, haha! Om half 10 was het voor de kinderen onder de 12 tijd om naar bed te gaan.. Voor de leiding weer de taak om rondjes te lopen in de slaapzaal om ervoor te zorgen dat alle kinderen op tijd gaan slapen. De leiding dacht dat iedereen wel moe zou zijn, zo midden in de week en na het zwemmen, maar ongelijk werd gegeven. Het was weer een latertje met de nodige waarschuwingen! 

Dinsdag 26 juli

Dinsdagochtend de wekker gaat.. En zoals de leiding al dacht, sommige hadden wat moeite met opstaan. Dit geldt zowel voor de kinderen als voor de leiding zelf! 
Na een lekker ontbijtje, met brood van de bakker, werd Maylie vandaag toegezongen door de hele groep. Maylie was namelijk jarig! 9 jaar oud en helemaal overgekomen uit Willemstad! Ook werden er nog even wat kinderen aangesproken op het feit dat er de avond ervoor zomaar blikjes drinken werden gepakt. De leiding is niet boos, maar de kinderen moesten zich wel schuldig voelen, haha! Weer verder met de dag.. De ochtend training stond op de planning. Na een warming up van Dylan en Stan, je trainer of trainster zoeken en weer aan de bak. Trainen, trainen en nog eens trainen. Trainen op nieuwe elementen, zodat zij deze vrijdag aan de ouders kunnen laten zien. 
Na de training was het weer tijd voor een spelletje. Met je eigen recreatie groep moest je tegen de andere groepen strijden tijdens de zes-kamp. Een voorbeeld van een spel dat werd gespeeld is boter-kaas-eieren. Natuurlijk niet met pen en papier, maar in een actieve vorm, buiten op het grasveld. Eindstand; het team van Kenny heeft de zes-kamp gewonnen! Na lekker buiten actief bezig te zijn geweest, was er een verrassing. Maylie was jarig en dat moest natuurlijk gevierd worden met iets lekkers. Tijdens de wandeling terug naar het SKWA, konden de kinderen genieten van een lekker ijsje. Maar goed ook, want het was behoorlijk warm buiten en dan gaat zo’n ijsje er natuurlijk goed in!
Terug aangekomen in het SKWA konden de kinderen nog even uitrusten, voordat de middagtraining begon. Toen de leiding een rondje deed in de slaapzaal, zagen ze al wat vermoeide gezichten. Een ander vroeg; Wanneer begint de training? Mogen we al de zaal in? Zo zie je maar weer wie er goed heeft geslapen en wie niet! De titel ‘blooper van de dag’ gaat naar Rachel. Zij presteerde het om een overslag salto met gordel over de pegasus te maken. Niet tot stand natuurlijk, dat zou geen blooper zijn. Nee, Rachel maakte de overslag salto en ging head first naar beneden! Gelukkig heeft ze alles overleefd en kan ze dit verhaal nog lang na vertellen ;-).
Na de middagtraining was het tijd voor de kampdans. De meiden mochten even lekker uitrusten en de jongens mochten hun moves laten zien. Samen met Simone hebben zij keihard gewerkt aan de mooie demodans die vrijdag aan de ouders zal worden geshowd. Benieuwd? Dan moeten jullie vrijdag langskomen! 
Na al dat harde werken, was het tijd voor het avondeten. Kippiepan stond op het menu. Bami, nasi, balletjes en saté. Wat was dat smullen! Na de eerste ronde was er weer een rij om nog wat op te scheppen. Dat ging er dus goed in. Last but not least, het avondprogramma. Wat gaan we doen vanavond? Deze vraag kreeg de leiding vaak te horen. Er werd nog even tegen elkaar geracet! Een opblaasbaan van wel 14 meter stond klaar op de vloer om bestormd te worden. Er zal niet teveel verklapt worden, want het is natuurlijk veel leuker als de kinderen dit zelf gaan vertellen aan het thuisfront. Wat er wel verteld kan worden, is dat de leiding er ook veel lol aan hebben gehad! 

Met trots kan de leiding vertellen dat er een aantal nieuwe dingen zijn gedaan; 
Ellen heeft de hoeksalto met 1/2 draai gemaakt tot stand uit de trampoline!! 
Anouk heeft loopflikflak op de balk gemaakt!!
Lindsey, Mandy, Chantal W en Naomi hebben gehurkte dubbelsalto achterover gemaakt op de trampoline baan!!
Jeanine, Mandy en Chantal W hebben een tsukahara gemaakt over de pegasus!!
Safira heeft met veel geluid een zolendraai gemaakt op brug!!
Lise, Tara en Noa deden vandaag voor het eerst Shappi (shaposhnikova) op brug!!
Rianne L en Anouk hebben tsukahara gemaakt over de pegasus!!
Lise deed tsukahara met de trampoline!!Layla heeft zolendraai gedaan op brug!!
Michella had vandaag een topdag; tsukahara over de pegasus, radslag-arabier in combinatie op de balk, arabier flikflak streksalto en ook nog eens per ongeluk arabier flikflak met een dubbelsalto!!
Rachel maakte tsukahara met de gordel over de pegasus. Zij kreeg aanwijzingen van Chantal P. 
Laura, Amélie, Shannon en Kaylynn deden vandaag salto van de brug!!
Daniëlle maakte een overslag van de balk!!
Nikki heeft tiktak gemaakt op de hoge balk!!Laura de M maakte een boogje achterover op de hoge balk!!
And last but not least, maakte Joep een salto achterover op de trampoline!!

Het was een topdag! 

Maandag 25 juli

Voor de leiding begon het kamp op zondag om 16.00 uur. Voorbereiding in volle gang om het allemaal zo gezellig mogelijk te maken voor de deelnemers. ..en dat is gelukt! Maandagochtend om 09.55 uur stonden de eerste deelnemers al voor de deur. Nog even wachten, want de deur ging pas om 10.00 uur open. Grapje natuurlijk en de meiden raceten naar binnen. Een voor een blije gezichten klaar voor kamp. In de achterste zaal staan allemaal tenten met de namen op een blad. Zo kon iedereen zien in welke tent hij of zij is ingedeeld. Helaas was er door Niels toch een foutje gemaakt en was Jesaja in een meiden tent beland. Gelukkig zijn we de moeilijkste niet en kon Jesaja zich snel verplaatsen naar de jongens tent. 
Nadat iedereen zijn of haar bedje had opgemaakt, was het tijd voor de kennismakingsspelletjes. Altijd lastig om alle namen te onthouden. Nou ja, voor sommige dan. Naomi heeft het namelijk nog steeds over een mevrouw met de blauwe trui. Wie zou dat kunnen zijn? Spinnenwebben zijn gemaakt en er is volleybal gespeeld. En toen…… Toen was het tijd voor de eerste training van de week. Voor de leiding ook weer een leuk om te zien wat iedereen allemaal kan en wat iedereen allemaal wilt leren deze week. Na 3 uur keihard te hebben getraind, werd er snel omgekleed en mochten iedereen buiten verzamelen. Nee, niet voor een spel, maar om de kampdans te leren. Ja lieve ouders, op vrijdag zal uw dochter of zoon niet alleen gaan turnen, maar ook dansen! Er moest even wat bedacht worden om de gettoblaster buiten geluid-ready te maken, maar dat is natuurlijk helemaal gelukt. Buiten dansende kinderen en binnen een Olympische gymnaste die nog even haar laatste training meepikte, voordat zij naar Rio gaat. De meisjes keken hun ogen uit tijdens het avondeten. Voor deze ene keer mochten zij, na het eten van de heerlijke lasagne, van hun plek af om even van het turnen te genieten. Nog even een leuk weetje; Sem kon zijn mooie bord nu al niet meer gebruiken. Hij kwam aan met de vraag of zijn bord nog te lijmen was. Deze was namelijk nu al stuk! 
Rond 19.45 uur moest iedereen weer buiten verzamelen voor het laatste spel van de dag. Levend stratego bij de Toolenburgse Plas! De 6 teams werden door 2en gesplitst en speelden tegen elkaar. Team Simone/Dylan, Shenna/Felicia en Kenny tegen Team Thijs, Niels en Rob. Natuurlijk zijn de meiden tijdens dit kamp de baas en wonnen zij 3 van de 3 spellen levend stratego! Oke, oke, er werd wat vals gespeeld. Gelukkig van beide kanten, dus niemand is gediskwalificeerd. De leiding zag de klok op 21.30 uur staan, dus was het tijd om terug te keren naar het SKWA. Een deel moest zich klaar gaan maken voor bed, een andere deel mocht boven in de kantine nog even gezellig een spelletje doen. Dat ging vlekkeloos, maar niet heus! Gelukkig is het daar een kamp voor en komen de kinderen en van de week wel achter hoe belangrijk slapen wel niet is, haha! De leiding heeft tot ongeveer 23.30 uur rondjes gelopen in de tenten zaal en nog steeds sliep niet iedereen. Ook moesten er 3 hun telefoon inleveren, omdat zij niet hadden geluisterd naar de regels. Deze hebben we op straat verkocht, zodat wij ook nog een leuk zakcentje overhouden aan dit kamp! Uiteindelijk was het stil in het slaapvertrek. De leiding kon nog even gezellig met z’n allen evalueren, en daarna ook hun bed induiken. 
Een gezellige maandag en vooruitkijkend naar de komende week!

Turnkamp Hoofddorp 2015
 
Woensdag 22 juli

Terugkomend op de vraag die wij ons gister hebben gesteld over Thomas.. Ja hoor, wij vonden hem samen met Bas bij de grote meiden in de tent! Toen de jongens door hadden dat ze waren gesnapt, wisten ze niet zo snel hoe zij ongezien weg konden komen. Verder is de nacht rustig gelopen, nadat deze twee jongens uiteindelijk toch in hun EIGEN bed zijn beland!
Bij de ontbijt zagen we wat vermoeide gezichten. Nog wat oogjes die half dicht waren en we ons afvroegen of zij na het minuutje stilte nog wel wakker waren.

Wist je dat…

- Safira een mooie ondersprong van brug deed
- Fay op alle toestellen glimlachend een salto voorover maakte
-  Judith een radslag op de middenbalk deed
- Ellen de radslag op de lage balk voor het eerst haalde
- Gejanne arabier dubbelsalto op tumbling de kuil in deed
- De groep van Niels en Rob het landingsspel tot in de puntjes beheersen
- Tamara salto van brug moest doen en per ongeluk terugspreiden over lage ligger maakte
- Rianne haar plekje heeft gevonden in kuil om ongestoord te kunnen uit rusten
- De grote mannen veel aan het krachten zijn om de meiden te imponeren
- De meiden niet onder de indruk zijn van de mannen
- Robine J een overslag salto over de pegasus heeft gemaakt
- Annelin een 2,5 schroef voorover uit de grote trampo deed
- Demi hele schroef gestrekt voorover van balk maakte 
- De kleine mannen allemaal een contra-salto uit de trampo hebben geleerd
- Voor de leken onder ons.. dat is een salto achterover alleen spring je wel naar voren… huh?
- Mandy een auerbach van balk maakte
- En dit eigenlijk hetzelfde is als wat de kleine mannen deden, alleen dan van balk!
- Welmoed twee keer een flikflak achter elkaar op balk heeft gedaan
- Chantal de voorbereiding voor een flikflak met een hele draai heeft geoefend en ondersprong streksalto heeft gedaan
- En er is nog wel veel meer gebeurd……..!!

Na de training hebben we snel omgekleed, een lunchpakketje gepakt en zijn we naar het zwembad gelopen. Dit was een hele wandeling, want het zwembad zit namelijk naast de turnhal! Rachel en Lisa hebben flink gebruik gemaakt van het zwembad. Zij lagen namelijk op een bedje te slapen! Joel was overal en nergens. Hij nam iedereen op sleeptouw. Van de glijbaan naar het zwembad, etc….! Sem als een echte waterrat wilde nog even uitrusten, en deed dit door te gaan liggen op z’n rug in het peuterbadje. Ook de allerjongste onder ons van maar liefst 6 maanden heeft ontzettend genoten van al het waterplezier.
Na het zwemmen was het tijd om de BBQ aan te steken en ondertussen werd er al druk geoefend voor de bonte avond! Daarna werden alle stoelen van boven gehaald en deze werd buiten op de parkeerplaats neergezet om lekker buiten te gaan eten. Er werd flink gebunkerd, want alles was nagenoeg op! Wat een vreetzakken! Ook was Elisah vandaag jarig en mocht zij na het eten, ijsjes uitdelen!
In de avond mocht er een keuze gemaakt tussen trainen of film kijken.. Uiteindelijk is de film niet bekeken, want iedereen wilde toch weer graag die turnhal in!
Na een lange dag vielen de kinderen snel in slaap. Hier en daar hoorden we luid gesnurk. De leiding had hierdoor nog tijd om zelf ook even te ontspannen. Zo ontspannend dat sommige de zon weer hebben op zien komen, zo rond 5 uur!
Morgen weer een gezellige dag tegemoet met als afsluiting de bonte avond! Wij kijken er al naar uit! Groetjes van alle leiders!!
 
Dinsdag 21 juli
  
De 2e dag begon iedereen fris en fruitig. Allemaal wakkere gezichtjes aan het ontbijt om 8:00, maar wat wil je na een goede nachtrust. Iedereen was zelfs op tijd en dat is nog nooit gebeurd op turnkamp. Voor ons als leiding was het nog wel even schrikken. Want we waren vergeten om op maandag brood te halen voor het ontbijt en de lunch van vandaag. Gelukkig ging de bakker in Hoofddorp al om 7:00 open en waren we op tijd met de broden thanks to Shenna die speciaal vroeg is opgestaan. Ook aan Kenny was te merken dat hij een goede nacht had gehad. Hij begon de training met een pittige warming-up met veel kracht en conditie. Dat was goed te zien aan de verhitte koppies van de jongens en meiden. De ochtend training verliep super goed en de deelnemers zijn allemaal al goed gewend aan de toestellen. De eerste stapjes naar nieuwe elementen zijn vandaag gemaakt. Maar ook de Blooper van de dag kwam voort uit deze training. Safira was bij sprong bezig, maar had het idee dat de blokkenbak een groot zwembad is. Dus voordat ze de blokken in sprong kneep ze uit voorzorg haar neus dicht. Na de lunch zijn we met de groep naar de Toolenburgse plas gegaan om daar waterspelletjes te doen. En een watergevecht aan het einde kon natuurlijk niet uit blijven. Thijs kon dan ook teruglopen met een drijfnat shirt, tot groot vermaak van de jongens. Bij terugkomst in ons mooie turnkamp dorpje, was het alweer tijd voor training 2 van vandaag. Op de planning stond een training van 3 uur, maar die werd door de helft niet meer volgemaakt. Na de eerste 3 toestellen konden sommige niet meer op hun benen staan. De balken en de blokken in de zaal werden niet meer gebruikt om te turnen, maar om op te zitten. Er waren natuurlijk ook een hoop DIE HARDS die gewoon de volle 3 uur getraind hebben. De trainingsgroepen van Rob/Niels en Thijs bij de dames en bijna alle herenturners hebben de training vol gemaakt. Toppertjes!!! Vandaag hadden we bij de heren ook 1 grote afhaker. Thomas was te moe om nog 1 voet te verzetten en heeft helemaal niet getraind vandaag. Maar wij vragen ons af waarom dat is. Zou hij zich willen sparen voor de tweede nacht? Zouden ze vannacht dan toch wat uit willen vreten? Na de training is er weer hard gewerkt aan de kampdans. Die wordt zoals elk jaar weer spectaculair! Het avondeten stond op het programma. De heerlijke aroma’s kwamen ons al tegemoet. Het was wederom een topmaaltijd met nasi/ bami en gehaktballetjes en kipsaté. Er was gewoon bijna niks meer over voor ons als leiding. Zo goed werd er gegeten door de deelnemers op een enkeling na die geen nasi of bami lusten. Vandaag hebben we een nieuwe camera aangeschaft voor turnkamp en die moest natuurlijk uitgeprobeerd worden. Bij het avondprogramma met het welbekende levend stratego heeft Niels dat dan ook gedaan. De camera was alleen vooral op de lucht gericht in plaats van op de deelnemers. De camera kon erg ver inzoomen, en aangezien we vlakbij Schiphol zitten en ze in Friesland blijkbaar weinig vliegtuigen zien, vond Niels dit wel interessant hier. Hij kon bijna het vliegtuig inkijken. Gelukkig zijn er nog een paar mooie kiekjes gemaakt van de deelnemers. Helaas voelde Robine G. zich niet zo lekker en was niet mee met de groep voor het avondprogramma. Gelukkig woont ze hier tegenover en ze slaapt even lekker een nachtje thuis. Heel veel beterschap Robine en hopelijk zien we je morgen weer bij het ontbijt. Inmiddels is het bijna middernacht en begint het al een beetje stiller te worden in de slaapzaal. Wij zijn heel benieuwd wat deze nacht gaat brengen. Jullie ook??? Lees het morgen bij het volgende verslag. Groetjes van alle leiders!
 
Maandag 20 juli

En we zijn weer los….
Dit jaar voor het eerst op onze nieuwe locatie in Hoofddorp met de beste turnhal van Nederland! Door de grote ruimtes in het nieuwe gebouw, wilden wij het weer zo knus maken als in Alphen aan den Rijn. Hiervoor hebben wij tenten geplaatst om in te slapen. De man van de tenten keek ons wel een beetje raar aan, omdat de tenten binnen geplaatst moesten worden! Hij was niet de enige, want toen de kinderen aankwamen en we zeiden dat ze in een tent moesten slapen, schrokken ze allemaal. Toen zij eenmaal onze gezellige tenten binnen zagen staan, moest iedereen lachen!
Sommige kinderen hadden weer super veel mee! De ene tas na de andere zagen wij voorbij vliegen. Sem had zelfs al kleding mee voor de bonte avond, zonder te weten wat we gingen doen! Nadat de ouders afscheid hadden genomen, kon het feest beginnen!!
Het kamp begon met een kennismakingsspel, waarna we de eerste training hebben afgewerkt. Bij de kleintjes zijn er een aantal die al nieuwe elementen hebben geleerd. De flikflakken op balk vlogen om je oren! Het was voor de leiding ook een training om even te bekijken wat iedereen al wel niet kan, en wat zij graag wilden leren! Er staat ons een leuke week te wachten!
Na de training moest er natuurlijk ook gedanst worden. Deze leuke dans zal bij de demo aan de ouders geshowd worden. We gaan dus niks verklappen.
Na het drukke middagprogramma, kreeg iedereen behoorlijk honger. Er stond lasagne op het menu met daarnaast nog wat stokbrood met aioli en een salade van tomaat en mozzarella en komkommer! Kortom een heerlijke maaltijd, waarbij sommige deelnemers voor een tweede keer kwamen opscheppen.
Na ons buikje rond te hebben gegeten was het tijd voor de beruchte stormbaan! Een grotere zal dus ook een langere stormbaan! Er worden duikelingen gemaakt over de hindernissen, maar wees gerust ouders, alle kinderen zijn nog heel! Ongeveer dan…. Niels moest vanwege de revalidatie van Rob 2x de stormbaan uitvoeren. Aan Kenny kon je merken dat hij steeds een jaartje ouder wordt! De blooper van de dag was vandaag voor Julien! Vol enthousiasme begon hij aan de stormbaan, niet wetende dat het meisje achter nog enthousiaster was! Het yurchenkoblok wilde zij niet achter zich laten, waardoor het op Julien viel. Na een ‘blessurebreak’ begonnen ze vol moedig nogmaals aan de stormbaan! Maar goed ook, want het team van Kenny eindigde nog hoog in het klassement.
Na deze drukke dag, was het voor de kleintjes tijd om naar bed te gaan! Het was nog even onrustig en gezellig. Twee van de jongste meisjes zijn de eerste avond al geïntroduceerd aan de speciale heimweepillen van het turnkamp. Ook kregen zij een speciale slaapplek naast de allerjongste deelnemer van het Kamp. Met een leeftijd 6 maanden, krijgt hij deze titel toegewezen! Toen deze meiden eindelijk sliepen, kwam Julien naar ons toegelopen. Hij kon niet slapen, want Sem SNURKTE te HARD! Uiteindelijk hebben we ook voor hem een speciale slaapplek uitgezocht, zodat de nacht kon beginnen. Uit ervaring van de vorige jaren, waren we als leiding al helemaal klaar voor een lange nacht… De kinderen hebben ons teleurgesteld. Er gebeurde namelijk helemaal niks. Maar wat niet is kan nog altijd komen, zeggen we maar! 
 
   
 
4 februari 2015 Nieuwe ronde, nieuwe kansen!

Beste allemaal,
Jullie hebben er lang op moeten wachten (wij ook!) maar de site is weer in de lucht! De komende tijd zal er veel veranderen op de website en dat heeft natuurlijk met maar 1 ding te maken: DE GROTE VERHUIZING!!!!
Na een aantal geweldige jaren in Alphen aan de Rijn, wordt het nu tijd voor een nieuw avontuur. We hebben gezocht naar een accommodatie met meer mogelijkheden qua turnen, overnachten en recreatiemogelijkheden. En met trots kunnen we jullie vertellen dat onze nieuwe lokatie het splinternieuwe Koning Willem Alexander sportcomplex in Hoofddorp is geworden!! Binnenkort volgt veel meer informatie maar noteer alvast de kampweken in je agenda: 
 
- week 1: maandag 20 juli - vrijdag 24 juli 2015
 
Hou de site in de gaten voor meer informatie!
Groetjes Dylan, Shenna, Kenny, Ellen, Niels en Rob. 


    

 The day after….
Beste kampgangers, ouders, vrienden van het kamp en iedereen die we vergeten… We willen jullie bedanken voor weer twee geweldige weken met weinig slaap, mooie turnresultaten, hevige strijd rondom de recreatiespellen, en vooral heel veel gezelligheid! Wij hebben weer ontzettend genoten en bij ons komt de heimwee nu pas na kamp ;) WE hopen jullie volgend jaar allemaal weer terug te zien en zodra we weten welke weken we jullie verwachten zullen jullie dat op deze site en op facebook zien! Tot volgend jaar!
kampleiding 2014
Kenny, Nienke, Niels, Rob, Joyce, Shenna, Dylan, Laura, Marloes, Ellen en Daisy

Maandag 29 Juli 2014

Deze dag gaat toch wel de boeken in als een hele bijzondere eerste turnkampdag. Na het noodweer van vannacht (alphen=zwaarst getroffen gemeente van NL) kwam de leiding vanmorgen nog voor de komst van de deelnemers toch voor een kleine verrassing te staan. De kelder was letterlijk veranderd in een zwembad MET waterval EN kikker, en met het uur zagen wij het water stijgen. Aangezien wij niet prioriteit 1 van de brandweer waren zaten wij toch wel een beetje met zweethandjes toen om 11 uur de eerste deelnemers binnen ‘druppelden’. Voorlopig alle slaapspullen maar even in de kleedkamers en maar hopen dat wij snel zouden stijgen in het prioriteiten lijstje van de brandweer. Toen ook de laatste, wat vertraagde, wat verzopen, deelnemers binnen waren was het tijd voor de lunch in het donker. Voor de zekerheid toch maar even de stroom eraf op bevel van de brandweer die inmiddels in grote getale uitgerukt was (8 stoere mannen en 2 wagens). Toch wat sensatie bij de vrouwelijke leiding aangezien de mannen in hun boxershort het zwembad trotseerden. Heel even werd het woord evacueren in de mond genomen aangezien de stroom voorlopig uit moest blijven maar gelukkig werd dit snel bijgesteld. De deelnemers hebben verder van dit alles weinig meegekregen en na wat kennismakingsspelletjes met echte rippelstippel koninginnen (in het engels en nederlands) en lifters was het tijd voor de eerste training. Aangezien de jongens deze week ontbreken hebben we Rob en dylan omgetoverd tot damestrainers. Met name op balk gaf dit mooie taferelen. Dit belooft nog wat voor de rest van de week. Er werd hard getraind door alle meiden en sommigen hebben zelfs al wat nieuwe elementjes gedaan. Na de training was het tijd voor een uurtje kampdans en eerlijk is eerlijk, Ellen heeft het deze week toch makkelijker met alleen maar meiden. De heupen net wat losser, de handen net wat sierlijker en ook het geduld lijkt iets groter. Nu maar kijken of zij het resultaat van de vorige groep op vrijdag kunnen overtreffen. Na de kampdans konden dan eindelijk alle bedjes op de juiste plaatsen neergelegd worden en was het tijd voor de italiaanse maaltijd. WE hebben geen klachten gekregen dit keer en de bordjes waren redelijk leeg en zelfs de salade werd door een groot deel gewaardeerd!  Als toetje de beroemde vlaflip, al was dit wel wat wennen voor onze delegatie uit Canada…. Na de maaltijd zijn we met zijn allen naar het park geweest en hebben we het befaamde spons, water, vuur gespeeld. Er waren duidelijk weer een aantal talenten aanwezig, of het nou op het gebied van valsspelen of tactiek was daar zijn we nog niet helemaal uit. Na het spel was het toch wel de hoogste tijd voor de kleintjes (<12 jaar) om naar bed te gaan en ik geloof dat de meesten daar ook wel aan toe waren. Op een enkeling na want het is niet leuk als je over een paar weken 12 wordt en toch naar bed moet! Ook de grote meiden volgde niet veel later en wij zijn best trots op het feit dat het om 00.00 uur zo goed als stil was! De vraag is natuurlijk of wij niet gewoon voor de gek gehouden worden, maar dat zal de rest van de nacht uitwijzen. 

  

Dinsdag 30 juli 2014 

We waren toch wel wat opgelucht vanmorgen toen alles nog steeds droog bleek te zijn in de slaapzaal en de rest van het gebouw J Niet dat Kenny dat niet vannacht al vijf keer gecheckt had want de commotie van de maandag was onze kamppapa niet in de koude kleren gaan zitten. Fris en fruitig (gevolg van een goeie nacht) zat iedereen om 8.15 uur aan het ontbijt. Om negen uur was het tijd voor de eerste training en door iedereen is er heel hard getraind. Na de lunch hebben we waterspelletjes gedaan (helaas zonder zon) waarbij o.a. blindvolleybal werd gespeeld met een natte spons en de kids geblinddoekt een parcour moesten afleggen waarbij ze genavigeerd werden door hun teamgenootjes. Uiteraard was het leukste spelletje natuurlijk door de kids zelf creëert, met als gevolg een nat pak voor een deel van de leiding (en uiteraard daarna ook voor de daders). Ook de middag training verliep erg goed met hier een aantal hoogtepunten van vandaag op een rij:
-       de warming up van Marloes die overigens niks met turnen te maken had. 
-       sasha en emma hebben voor het eerst gereusd aan de legger!
-       Lois en julie hebben boogje op de hoge balk alleen gedaan
-       Melanie heeft de radslag op de middelste balk alleen gedaan.
-       Famke heeft (met wat hulp) voor het eerst arabier dubbelsalto tot in de kuil gedaan.
-       Yenay voor het eerst gereusd heeft met hulp. 
-       Demi en Isabel voor het eerst een tsukahara hebben gesprongen
-       Anne heeft voor het eerst 1,5 schroef voorover uit trampoline gehaald. 
-       Fleur heeft gereusd aan de lage legger met hulp. 
-       Rachel heeft (per ongeluk) voor het eerst gereusd aan de legger.
-       Robine geerts heeft boogje salto op lage balk gedaan met hulp.
-       Sarah heeft ½ in – 11/2 uit gedaan op sprong. 
En ik vergeet er vast een heleboel! (wellicht morgen weer een aanvulling).Na de training en kampdanstraining werd er erg goed gegeten van de indonesische gerechten. Met name Yenay had de smaak goed te pakken en heeft maar liefst 3x haar bord laten vullen en leeggegeten! Na de training was het tijd voor levend stratego in het park. Robine G. Bleek een hele goede vlag te zijn voor het ene team terwijl de vlag van het andere team tot op heden nog onbekend is. Na de training werd er door de grote meiden nog wat nagekletst in de kantine en hebben de canadezen leren ‘ezelen’ terwijl de kleine meiden lekker op tijd naar bed gingen. Inmiddels is het nu 00.15 uur en is het al een tijdje stil in de slaapzaal. Dit betekent wederom een goede nacht voor de leiding en dat is ook wel nodig met deze fanatieke groep! Slaap lekker!  

Woensdag 30 en donderdag 31 juli 

Opnieuw is gebleken dat woensdag echt de zwaarste dag van de week is. Voor kampgangers en kampleiding die al wat langer meegaan staat deze bekend als ‘de man met de hamer’ dag. Daarom is het wederom niet gelukt om in de nacht van woensdag op donderdag een stukje te schrijven en vandaar dit gecombineerde dagverslag. Woensdag ochtend iets over acht (zie je daar begon het al) zat iedereen een beetje fris aan het ontbijt. Ondanks dat we niet mogen klagen over de lengte van de nachten begint de vermoeidheid er toch wel in te sluipen. Toch wordt er woensdagochtend hard getraind maar wel al meteen besloten dat NIEMAND woensdag avond nog zou gaan trainen om alles veilig te houden. ’s Middags hebben we heerlijk gezwommen in het zwembad, helaas iets minder weer dus echt zonnen (en bijslapen) was er niet echt bij. Bij de BBQ konden we zien dat de energievoorraden ook een beetje opgeraakt waren want we kunnen jullie vertellen dat er deze week met 35 meiden net zoveel vlees is gegeten als vorige week met 50 kinderen! Wederom deed Canada een aardige duit in de zak maar ook Sophie deed een aardig rondje mee met 2 hamburgers, 2 worstjes en 2 sate’s. Na de BBQ hebben we levend bingo gespeeld waarbij de teams zelf hun bingokaart van tevoren mochten samenstellen en ieder getrokken nummer samen ging met een voorwerp wat zij ergens in het gebouw konden vinden. Er werd flink gestreden en hard gerend om alle voorwerpen bij elkaar te sprokkelen. Na het levend bingo zijn de jonkies snel naar bed gegaan en ook de groten volgde vrij snel na nog een paar potjes ezelen. Wederom waren we erg trots dat het om 23.30 uur redelijk stil was. Het beloofde wederom een goeie nacht te worden voor ons.

Donderdagochtend zat iedereen duidelijk weer wat frisser aan het ontbijt, helaas weer een paar minuutjes over acht maar vooruit. Vandaag stonden maar liefst twee trainingen op het programma en iedereen heeft deze goed doorstaan. Ook voor de kampdans zijn de puntjes op de i gezet en we kunnen jullie vertellen dat ook de leiding er morgen aan gaat geloven. Tussen de trainingen door werd er nog flink geoefend voor de bonte avond. Alle groepen moesten een sprookje uitbeelden en een kamplied bedenken en we moeten zeggen dat we nog bijna nooit zulke enthousiaste groepen hebben gehad. Het oefenen werd even onderbroken voor de avondmaaltijd waarbij er wederom goed gesmuld werd van de patatjes. Daarnaast hebben Sasha en Emma voor het eerst in hun leven een kroket gegeten en daar waren zij zeer over te spreken. Om 21.00 uur kon de bonte avond van start gaan. Hier en daar toch wel wat zenuwen (lois en julie hadden al 2 uur buikpijn ervan) maar het resultaat loog er niet om. Hele creatieve sprookjes en mooie kampliederen vlogen ons om de oren. In de pauze was het tijd voor chips, popcorn en wat frisdrank. Uiteraard dronken Nikki en Lois alleen maar 7up aangezien zij in team 7up zitten en dan hoort dat! Naast de ‘verplichte’ acts hadden we na de pauze ook nog een acro-act van magret, isabel en melanie en een toneelstukje van sophie, elise en Anne. Na de bonte avond was het nog tijd voor een avondspel in het park, namelijk levend cluedo. De kinderen moesten door middel van opdrachten in het bos uitzoeken wie de tijger vermoord had. Voor een aantal meiden was het toch wel erg spannend zo ’s avonds in het bos maar iedereen heeft het hele spel meegedaan! Aangezien het spel pas na 00.00 uur klaar was ging iedereen meteen door naar bed en was het misschien niet heel verrassend binnen 10 minuten stil. Dat worden morgen kleine oogjes bij het ontbijt! Morgen alweer de laatste dag met nog een ochtendtraining, inpakken en opruimen, groepsfotos en uiteraard zal de leiding nog een stuk of 30 shirts om hun oren krijgen waar zij een verhaaltje op moeten schrijven. We hopen jullie morgen(eigenlijk vandaag) allemaal rond 13.30-14.00 uur te begroeten om jullie vervolgens samen met het kroost 2 uurtjes later weer uit te zwaaien. We hebben weer een heerlijke week gehad met deze groep dus dat wordt weer flink knuffelen morgen! Slaap lekker!

Maandag 22 juli 2014 

Eindelijk was het weer zover vanmorgen!! De leiding keek al weer weken uit naar 50 gillende kinderen, korte of eigenlijk heeeele lange nachten en in de turnhal staan met 30 graden. Nee zonder dollen wij waren er vanmorgen meer dan klaar voor. Voor het eerst in de geschiedenis van turnkamp Alphen werd het kamp vanmorgen om 12 uur geopend met maarliefst 21 jongens (en 29 meisjes). Ja inderdaad pas om 12 uur want meer jongens betekent ook meer moeders die bedden op moeten maken en meer moeilijke afscheidsmomentjes (met name van moeders kant). Na de lunch werd bij de kennismakingsspelletjes al twee dingen snel duidelijk: 1. 75% van deze groep kent elkaar al TE goed 2. Er zijn kinderen die denken dat ze heel veel wc papier nodig hebben voor 1 dag! Na de kennismakingsspelletjes snel omkleden want om stipt 14.00 uur was het tijd voor de eerste training. Even rustig wennen aan de toestellen aangezien wij zelfs gepensioneerde turners/turnsters onder ons hebben die maar geen afscheid kunnen nemen van ons turnkamp. Met name de handjes moesten ook weer wat wennen aan het turngeweld. Michelle heeft gewonnen met twee blaren binnen twee brugbeurten maar ook Yenay en Joey moesten eraan geloven. Verder was het een rustige training zonder bloopers en blessures. Na de training werd er flink op losgedanst bij het kampdans uurtje en het talent loog er niet om. Met name de jongens lieten wederom groei zien op dit gebied ten opzichte van vorig jaar en wij overwegen zelfs een jongen op te geven voor So you think you can dance (moderne dans), voorlopig houden wij hem anoniem maar de kenners onder jullie zullen hem er vrijdag zeker uit pikken. Na de kampdans was het de hoogste tijd voor onze drie sterren italiaanse maaltijd die vooral door de jongens (dus bijna de helft) goed op waarde geschat werd. Na deze maaltijd en het viersterren toetje (vlaflip a la turnkamp) was het tijd voor een tweede spel. Aangezien de gemiddelde leeftijd van deze week al wat hoger ligt dan wij gewend zijn hebben we de stormbaan ingewisseld voor levend bingo en dit viel erg in de smaak. Na dit spel werd er nog even vrij gespeeld door de kleintjes en ‘gechilld’ door de groten en om 10 uur lag de kleinste helft in bed (op bed in friesland). Inmiddels is het 01.24 uur, liggen de kleintjes al een paar uurtjes te slapen en is het bij de oudsten nog flink onrustig. Zwaar geschut(= kenny) is inmiddels ingezet en dit lijkt zijn vruchten af te werpen. Morgen horen jullie van ons hoe deze nacht verder is verlopen en wat de schade is voor de oudste garde. Slaap lekker!  

Dinsdag 22 Juli 2014

Allereerst excuses voor het ontbreken van het dagverslag van de dinsdag. Jullie mogen best weten dat de leiding het pittig heeft deze week. De eerste nacht had als resultaat dat de laatste om 5.45 uur in slaap viel terwijl de wekker om 7.00 uur weer ging.  Aangezien iemand ook nog bedacht had de gehele zaal om 5.00 uur wakker te maken met applaus en geschreeuw kon dit natuurlijk geen nacht zonder gevolgen worden. De trainingen van de dinsdag verliepen vrij rustig met hier en daar eindelijk de eerste bloopers maar iedereen kwam ongeschonden uit de strijd. Aangezien het tropisch warm was is er flink met water gekliederd en hebben we inmiddels ook de brandslang gevonden. S avonds waren een aantal meiden flink van slag omdat er dit jaar geen chinees gegeten werd op dinsdag maar er werd goed gegeten (wat houden we nog even geheim voor de kampgangers van week 2). De corvee was uiteraard voor de druktemakers van de nacht daarvoor. S avonds was het tijd voor een ouderwets potje vuur water spons waar met name een aantal jongens zwaar aan het strijden waren (julien, sem, thomas L). Uiteraard werd er ook weer behoorlijk vals gespeeld en helaas werd dit ook beloond met een overwinning voor die teams. Ook de nacht van dinsdag op woensdag verliep rumoerig en Michelle kreeg het voor elkaar om op de kruk te belanden. Gelukkig voor haar had de grote bruine meneer geen nachtdienst en kon zij na een kort momentje van bezinning bedwaarts.
   
Woensdag 23 Juli 2014

De lange dagen en korte nachten beginnen te zorgen voor wat licht ochtendhumeur bij een aantal kampgangers (en leiding) en een heeeeleboel kleine oogjes. Na het ontbijt in het zonnetje stond iedereen niet geheel fris aan de start voor de woensdag training. Laten we zeggen dat het geen training was van zeer hoog niveau maar er waren een aantal lichtpuntjes. Zo deed Sammy voor het eerst tsukahara alleen, maakte Thomas L zijn eerste tsuki’s met hulp, heeft Britt voor het eerst boven de kuil gereusd en maakte stan voor het eerst dubbelsalto met schroef. Na 3 uur trainen was de koek echt op en was het de hoogste tijd om het zwembad een bezoekje te brengen. Ondanks de combinatie van 30 graden en 2 buitenbaden moeten we toch vaststellen dat er maar 1 plek in het zwembad echt goed bezet was door het turnkamp: de duikplank. De oe’s en aa’s (en au’s) vlogen ons om de oren van een heleboel publiek en de sprongen logen er niet om. Een andere plek die opvallend populair was dat was de snackbar waar de frites en ijsjes over de toonbank vlogen. En dat ondanks de heerlijke maaltijd van de avond daarvoor en de lunchpakketjes. Om 16.00 uur hebben we met alle turners/turnsters een kring gemaakt en zijn we een minuut stil geweest ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de vliegtuigramp in Oekraine. Na dit indrukwekkende moment werd er nog gezwommen tot 17.00 uur. Na de BBQ stond de vrije training op het programma voor de meiden/jongens die nog door de keuring van de train(st)ers heen kwamen, de anderen hebben lekker in het park een spel gespeeld. ’s Avonds is er nog druk geoefend voor de bonte avond van morgen maar een heel aantal jongens/meiden waren toch ook wel erg toe aan hun nachtrust en deze lagen dan ook op tijd in bed. Met de vermoeidheid kwamen ook de eerste heimwee klanten naar voren maar uiteindelijk zijn alle kleintjes toch in slaap gevallen zelfs zonder de hulp van de heimwee pillen! Inmiddels is het 1.30 uur en is het nog wat onrustig in de slaapzaal. Dit wordt mede veroorzaakt door het gesnurk (lees:gezaag) van 2 jongens die in dromenland zijn. We noemen geen namen maar hebben wel geluidopnames dus wie weet  herkent u uw zoon hierin. Wellicht dat de onrust ook te maken heeft met de lege blikjes energy drink die wij hier en daar vinden in de slaapzaal. Aangezien de schrijfster van dit verhaal geen nachtdienst heeft vannacht houdt het verhaal op om 1.30 uur maar mochten er nog spannende dingen gebeuren dan horen jullie dit uiteraard in het verslag van donderdag! Slaap lekker allemaal!

Donderdag 24 Juli 2024

De nachten beginnen ondertussen steeds meer op nachten te lijken en dat was ook wel even nodig. Iets frisser dan gisteren verscheen iedereen dan ook om 9.00 uur aan de start voor de eerste training. Er werd hard getraind voor de demo voor morgen, bij zowel turnonderdelen als de kampdans werden grote stappen gemaakt. Na de training werd er wederom buiten geluncht aangezien het nog steeds tropisch warm was buiten en het zwembadje werd weer goed benut. De leiding komt er ook zeker niet onderuit met als resultaat dat wij bijna door al onze droge kleding heen zijn en blij zijn dat we dit weekend wat wasjes kunnen draaien. Ook smiddags werd er weer getraind, alhoewel de training voor sommige groepjes iets ingekort is vanwege dichtvallende oogjes en struikelpartijen over elk minuscuul obstakel in de zaal en daarbuiten. Na de training werd er hard geoefend voor de bonte avond. Elk recreatieteam had de opdracht om een toneelstukje en lied te verzinnen en het was leuk om te zien dat alle teams er erg druk mee waren. Na de overheerlijke snackbar maaltijd kon rond half 9 de bonte avond beginnen. Alle teams lieten zich van hun beste kant zien en wederom zijn er nieuwe talenten ontdekt op het gebied van zang, dans en acteren. Na de bonte avond was het tijd voor een avondspel in het park en alhoewel sommige het wel spannend vonden is iedereen uiteindelijk wel meegegaan. Het mysterie moet nog ontrafeld worden en er werden behoorlijk wat theorieën besproken. Morgen volgt de uitslag van het spel waarvan ik de naam niet zal noemen om het voor de kampgangers van week 2 ook nog een beetje spannend te houden. Morgen is het alweer de dag van het afscheid L Wordt toch een dag met een beetje gemengde gevoelens want we hebben weer een onwijs gezellige maar ook vermoeiende week achter de rug en gaan deze groep weer ontzettend missen!


Wij zijn er klaar voor!!! Kleine navigatiewijziging

Beste kampgangers,
De leiding is inmiddels gearriveerd op lokatie en helemaal klaar voor week 1! Wel kwamen wij tot de ontdekking dat de prinses irenelaan opengebroken is en de parkeerplaats voor onze bunker alleen toegankelijk is via de anna van Burenlaan! Deze helemaal afrijden (dus links aanhouden!). Bijgevoegd een kaartje voor de duidelijkheid. tot morgen allemaal!Turnkamp Alphen aan de Rijn 2014

Nog een paar weken en dan is het weer zover!!! Turnkamp Alphen aan de Rijn 2014 komt eraan! We zijn blij om jullie te kunnen melden dat beide weken doorgaan! Er is in beide weken nog wel ruimte dus heb je nog vriendjes/vriendinnetjes die zich toch nog in willen schrijven dan kan dat nog steeds! Wij hebben er in ieder geval al weer veel zin!

Turnkamp Alphen aan de Rijn 2013

Donderdag 1 augustus 2013

Allereerst onze excuses voor het ontbreken van het verslag van woensdag. Om de schade in te halen hier wat verhalen van beide dagen.  De nacht van dinsdag op woensdag is verder vrij rustig verlopen. Toch waren de smoeltjes bij het ontbijt wat bleek maar woensdag wordt ook niet voor niks ‘de man met de hamer’ dag genoemd onder de vaste kampgangers. Na een extra uitgebreide warming-up om de spierpijn een beetje te verminderen verliep de training goed. Weer een hoop nieuwe elementen geturnd en iedereen is de training goed doorgekomen. Na de lunch werd het favoriete spel levend stratego gespeeld. Uitblinkers in dit spel waren David (goeie nepvlag) en Simone (blijft gaan ;)). Bij een gelijkstand werd er nog een potje gespeeld zonder vlag en gekeken wie de meeste kaartjes had veroverd. Een verschil van drie kaartjes gaf de overwinning aan het team van Ellen, Joyce en Kenny. Nog even de opmerking van Liza dat een verschil van 3 kan betekenen dat je er drie meer of drie minder hebt :S. In de tweede training kon gekozen worden voor omgekeerd turnen. De dames begonnen fanatiek aan de herentoestellen en de jongens viceversa. Uiteraard konden Loran en Biagio het niet laten om een damesturnpak aan te trekken maar ook zonder een damespak zagen wij ware dames-turn-talenten in de personen van David, Casimir (!) en Julien.

 

Na de training was het tijd voor de lekkere maar vooral gezellige barbecue. Er werd volop gezongen tijdens het eten. Ook de vegetariërs werden dit jaar extra verwend met o.a. kaasburgers, champignonnen-burgers en vegaburgers. Na het eten werd er druk geoefend voor de bonte avond en werd er een film gekeken. De kleintjes gingen rond half 10 naar bed en we kunnen wel vermelden dat alle heimwee gevallen volledig genezen zijn! De nacht van woensdag op donderdag bleek een lange onrustige nacht geweest te zijn. De schrijfster van dit stuk ging een kleine powernap doen om 23.45 en werd inderdaad met heel veel power de volgende ochtend om half 8 weer wakker. Maar goed er hebben 2 jongens behoorlijk gespookt tot een uur of half 6 en zelfs bij kenny op het strafkrukje gezeten. Het ergste bleek nog dat de heren al ervaring hadden op krukje vorig jaar en dan ook niet verbaasd hoefde te zijn toen zij om half 9 met Kenny vast de turnhal in konden voor een pittig krachtrondje. Na een half uur kracht, drie uur trainen en nog een klein uurtje kracht met Kenny waren de heren wel weer genezen. Iedereen weet dat je je niet moet bemoeien met de drie slaapuurtjes van kenny ;) Na de training op naar het zwembad want het was tenslotte 30 graden buiten de bunker (binnen 35 graden). De duikplank was al snel ingenomen door 40 oververhitte kinderen en de salto’s vlogen ons om de horen. Niet alleen ons want je kunt begrijpen dat wij niet alleen waren in het enige zwembad van Alphen aan de rijn. Na het zwemmen een iets wat pijnlijk gevecht met waterballonnen en vervolgens uitgehongerd aan de patatas. Om 20.00 uur stond de bonte avond op de planning en die begon dan ook om 21.30 uur. We kunnen wel zeggen dat we nog nooit zo’n leuke goed gevulde bonte avond hebben gehad en alle acts zijn dan ook vastgelegd voor later. Modeshows, yosti band, one direction, zangtalenten je kunt het zo gek niet opnoemen of wij hebben het gezien. Zoals wij al eerder zeiden waren vooral de heren ook erg sterk in hun acteer, zang en danstalent. Na de bonte avond kwam het vreselijke mailtje binnen waarin stond dat ellen ontvoerd was uit onze bunker maar gelukkig hebben de oudere kids ons geholpen om haar terug te vinden door in het donkere bos vragen te beantwoorden en de code te kraken.

Inmiddels is het 1.45 uur, ligt iedereen in zijn mandje maar komen hier en daar nog wat geluiden naar boven. Hoe deze laatste nacht verder gaat verlopen horen jullie in het eindverslag wat hopelijk morgenavond maar in ieder geval zaterdag geplaatst zal worden. Slaap lekker voor nu!

Dinsdag 30 juli

Vanmorgen om 8 uur zat iedereen redelijk fris en fruitig aan tafel. Over vannacht (maandag-dinsdag) geen hele spannende verhalen. Een paar nachtbrakers die rond een uur of half 4 pas ‘konden’ slapen maar de beruchte strafkrukken van kenny zijn leeg gebleven. Na het ontbijt snel klaarmaken voor de eerste training van vandaag. De spierpijn geluiden waren behoorlijk aanwezig maar toch werd er hard gewerkt en veel nieuwe onderdelen getraind. Zo kunnen we melden dat alle jongens inmiddels tsukahara’s gesprongen hebben (ja ook alle kleintjes!). Op trampoline deden Anne J. En Naomi voor het eerst een dubbelsalto en op de balk werden vooral heel veel salto-s getraind. Na de training en de lunch was het eigenlijk tijd voor waterspelletjes maar die hebben we maar even verplaatst naar de donderdag aangezien de weergoden ons vandaag geen zonnestralen hebben gegund. In plaats daarvan werd het beruchte/beroemde spons,water,vuur spel gespeeld in het park en wonderbaarlijk genoeg zonder een enkele valpartij/schaafwond na anderhalf uur spelen weer terug naar de bunker.

In de middagtraining begon de vermoeidheid toch wel toe te slaan en veel meiden hebben de training iets eerder verlaten om alvast een douche te nemen en zich voor te bereiden op de kampdans bootcamp. De jongens waren echter onvermoeibaar en hebben allemaal ook de tweede training helemaal afgewerkt. Ook bij de kampdans lieten zij zich niet kennen en we kunnen nu al zeggen dat we nog nooit zulke sterke dansers onder de mannen hebben gehad!

Het diner van vandaag was overheerlijke chinees en ondanks dat er weer veel te veel besteld (of geleverd) was werd er goed gegeten door alle kids (en leiding). Ook na het eten zouden wij naar buiten gaan maar ons ontevreden over de vermiste zonnestralen had blijkbaar geresulteerd in nog minder gezinde weergoden en dus pittige regenbuien. Wij wilden het lot niet tarten aangezien we zo trots waren dat we het middagspel zonder valpartijen doorgekomen zijn en dus werd er binnen hard geoefend voor de bonte avond die op het programma staat voor donderdag. Inmiddels is het nu 00.30 uur en kunnen we wel zeggen dat het een goed teken is dat we op dit tijdstip een stukje kunnen schrijven voor de site. Helemaal stil is het nog niet maar iedereen ligt in zijn eigen bed en de mogelijkheid om te slapen is er! Het aantal heimwee gevallen is terug gedrongen naar 1 vandaag dus hulde aan de heimweepillen van gisteren! Hoe deze nacht verder gaat verlopen is uiteraard nu nog onbekend maar als er nog spannende dingen gaan gebeuren dan horen jullie dat uiteraard morgen! Slaap lekker voor nu!

Maandag 29 juli 2013

 Na een jaar lang heimwee voor ons, bijslapen en veel vergaderingen was het vandaag dan eindelijk weer zo ver. Turnkamp 2013 is geopend! Het kamp begon dit jaar vrij uniek aangezien de welbekende kennismakingsspelletjes dit jaar bijna overbodig waren. Enkele nieuwe namen maar vooral namen en herinneringen ophalen tijdens de eerste spellen van dit kamp; minute to win it!

Na de spellen was het al snel tijd voor de eerste trainingen. Even kijken hoe de toestellen ook alweer aanvoelen en de basis leggen voor de volgende trainingen. Helaas alweer de eerste blaren met het record op naam van Jonna die binnen 40 minuten training (inclusief w-up) alweer 2 open blaren had. Leuk om te zien dat veel meiden en jongens toch weer een hoop bijgeleerd hebben in het afgelopen jaar en de plannen/doelen voor deze week zijn grotendeels vastgelegd. Na de training aan tafel met de welbekende pasta van de Italiaan.  Weinig geklaag dit keer alhoewel Purmerend ondanks de wat lage vertegenwoordiging dit jaar toch nog van zich liet horen! Na het eten moest er uiteraard afgewassen worden en de dobbelsteen heeft bepaald dat de groep van Laura vandaag de pineut was. Dit betekent dat Elyse, Sophie, Joel, Welmoed, Lotte, Armine en Safira hun theedoek deze week in ieder geval al tevoorschijn hebben getoverd.

Na het diner stond de welbekende stormbaan op het programma. Nog nooit eerder werden zoveel tactieken van tevoren besproken (veel ervaringsdeskundigen zullen we maar zeggen) en de tijden die werden genoteerd (tot op 2 decimalen) waren nog nooit zo snel! Na de stormbaan was het tijd voor de kleintjes om naar bed te gaan. Even tandenpoetsen (we hebben bewijs! Zie fotos) en daarna lekker onder de dekens. 2 uurtjes later en een paar heimwee pilletjes verder (beetje extra vitamine c kan geen kwaad) lag alles onder de 12 te slapen. Uiteraard had alles boven de 12 andere plannen en kan ik pas morgen jullie vertellen hoe dit is afgelopen. Nu gaan wij zelf ook ons mandje opzoeken om in ieder geval de nodige vier uurtjes te pakken. Weltrusten!

Hou de site in de gaten voor de dagelijkse verslagen van onze belevenissen!

Vrijdag 3 augustus 2012

De laatste dag van twee hele mooie weken turnkamp. Een half uurtje later dan de andere dagen aan het ontbijt omdat de sppoktocht voor wat vertraging van de nachtrust had gezorgd. Na het laatste ontbijt nog een korte training van 2 uur om de puntjes op de i te zetten voor de demo voor de ouders. Na de training hoogste tijd om alles op te ruimen en in te pakken. Ondanks bijna de helft aan deelnemers ten opzichte van vorige week toch ook een lekker zooitje geworden. Na de lunch was het tijd voor het welbekende uurtje shirts schrijven. Vorige week waren we er goed onderuit gekomen met de zwarte shirts maar deze week moest de leiding aan de bak. T-shirt markers, white board markers, markeerstiften en pennen, alles is uit de kast gehaald en dus een kleine tip voor de ouders.... niet wassen! Om half 2 arriveerde de eerste ouders en al snel was het een drukte van jewelste. Ook hier gold dat ook al waren er heel wat minder deelnemers, het publiek was groot en dat deed ons goed! Tijdens de demo werden alle toestellen nog 1 keer beklommen en trots lieten de meiden zien wat ze geleerd hadden. Ook de kampdans zag er goed uit met dank aan Ellen! Na het uitreiken van de prijs voor het beste recreatieteam (Azie onder leiding van natuurlijk Laura en Daisy:)) was het de hoogste tijd om afscheid te nemen. Heel wat knuffels verder was de bunker na een half uur toch wel erg leeg en stil. Nog een uurtje opruimen en daarna nam ook de leiding met pijn in hun hart afscheid van elkaar. Inmiddels is het zaterdag, hebben wij er een heeeeele lange nacht slaap opzitten en hebben we toch wel wat heimwee! Gelukkig zijn er nog genoeg heimwee pilletjes over van het kamp ;) Nu weer een jaartje opladen en zoals jullie misschien al gezien hebben staan de nieuwe data alweer op de site. Wij kunnen niet wachten en hopen iedereen volgend jaar weer terug te zien! In ieder geval allemaal bedankt voor de top weken!


Donderdag 2 augustus 2012

Inmiddels begint de kantine tijdens het ontbijt meer te lijken  op een stilteruimte. Ondankse de goede nachten die de meiden maken beginnen ze toch langzamerhand wat uitgeput te raken. Dit was ook goed te merken tijdens de ochtendtraining. Elk matje in de zaal lijkt een hindernis en het duurt steeds langer voordat de kuil leeg is. Toch hebben de meiden al veel geleerd deze week en staan ze te popelen om dat morgen te laten zien. Voor vandaag blijft het echter wel bij deze ene training om te zorgen dat ze de demo morgen ‘fit’ kunnen doen. In de middag wordt er veel geoefend voor de bonte avond. Ieder recreatiegroepje maakt een eigen stukje en kan zo punten verdienen voor het eindklassement. Rond een uur of drie wordt het toch echt tijd om de bunker weer eens te verlaten. Even  lekker uitwaaien/zweten in het park met een potje levend stratego.  Natuurlijk wel zorgen dat we om half 6 weer terug waren want de Meerkamp dames OS begon! Om 6 uur met de beamer op turnen is het tijd voor de heerlijke patat. Er wordt goed gegeten en dus zit er weer wat energie in voor de rest van de avond. Tijdens de bonte avond zijn we verrast door alle optredens. Quiz, Hollands got talent, dans en zang komen naar voren. Ook voeren Anne, Sophie, Elyse en Chelsea nog een toneelstukje op en laat Sophie nog haar kunsten horen op de piano. Daarna nog even de karaoke cd erin want de meiden hebben er nog wel zin in. K3, kedegedeng en kinderen voor kinderen zijn favoriet. Spectaculaire outfits komen ineens de kantine binnen lopen. Robine in hawai, Anniek in NL elftal outfit en Lotte in een jurk. Om half 11 is het tijd voor het spookverhaal. Handen van leiding worden plat geknepen en hier en daar is een diepe zucht te horen als het verhaal afgelopen is. De kleintjes gaan naar bed al zijn ze nog wel een half uurtje onder de indruk van het verhaal. De grote bereiden zich voor op de spooktocht.

Tijdens de spooktocht wordt er weer wat afgeschreeuwd! We hebben de politie maar even gewaarschuwd van tevoren om nog spannendere dingen te voorkomen ;) De leiding moet uitkijken voor klappen hier en daar en ook de begeleiders van de groepjes hebben het soms zwaar te verduren. Toch loopt iedereen hem uit en was het achteraf helemaal geslaagd. Met name Robine stond te springen om nog een keer te gaan maar helaas hoogste tijd om naar bed te gaan!

Woensdag 1 augustus 2012 

Vanmorgen om half 8 was het aan Roby om de hele zaal wakker te maken. Dit was namelijk haar opdracht bij het enveloppenspel. Na een goeie nacht zaten alle deelnemers om 8 uur redelijk fris aan het ontbijt. De training vanmorgen verliep dan ook vlot. Hier en daar wat spierpijn en pijnlijke handjes maar de meesten lieten zich niet kennen. Na de training snel naar het zwembad want we hadden het vandaag weer getroffen met het weer! Het synchroonzwemmen was populairder dan vorige week (geen jongens ;)) en bij het schoonspringen werd er vooral gestreden om bonuspunten. Deze waren te verdienen door buik en ruglandingen te maken en bijna iedereen deed hier dan ook flink zijn best voor! Achteraf hadden sommigen (met rode buikjes) toch wat spijt maar wel veel punten gescoord voor de verschillende teams! Rond een uur of vijf was iedereen uitgebubbeld, uitgekeken op de glijbaan en vol van al de zelfgekochte patatjes en snoepvoorraden. Terug in de bunker snel de barbecue opstarten maar helaas waren de weergoden ons niet veel langer gezind. De regen kwam met bakken uit de hemel en de barbecue moest verplaatst worden naar het halletje. Ondanks dat hebben we toch heerlijke hamburgers, sate’s en worstjes geserveerd maar gek genoeg was de meeste honger al verdwenen ;) Na het eten stond er nog een training op het programma maar een aantal deelnemers kwamen niet door de keuring heen. Ondanks omkooppogingen, klavertjes vier en dreigementen van slapeloze nachten hield de leiding poot stijf. De oogjes waren te klein en we willen graag iedereen heel meenemen naar de donderdag. Daarom alleen training voor de grote meiden waarvan de meeste mochten ruiken aan het herenturnen. Al snel bleek dat Aimee veel talent had voor het voltigeren (2 flanken!) en sayaka mooi kon zwaaien aan de ringen. De kleintjes vermaakte zich met de film Rio en konden daarna met slaapzak en al zo naar hun bed verhuizen. Voor de groten stond nog een film op het programma maar al snel bleek de gekozen film toch iets te eng te zijn. Nog even 20 min Rio om geen slapeloze nacht tegemoet te gaan en nu om 23.45 uur is het redelijk stil in de slaapzaal. Morgen al weer dag 4 waarbij 2 trainingen en natuurlijk de bonte avond op het programma staan! Vergeet niet de laatste foto’s te checken! Tot morgen!

Dinsdag 31 juli 2012 

Vanmorgen klokslag 8 uur fris aan het ontbijt. Een paar meiden hebben toch wat minder geslapen dan wij dachten maar de andere 30 waren inderdaad snel in dromenland.  Na het ontbijt al snel de eerste training en we moeten zeggen er wordt echt heel hard getraind! Inmiddels wel 12 meiden met 1 of meerdere blaren dus het rondje brug was niet geliefd en de rollen tape zijn aardig gesneuveld. Er zijn zoveel nieuwe elementen geturnd dat wij niet wat we moeten vermelden hier en we het maar gewoon geheim houden voor de demo van vrijdag. Na de training alweer tijd voor de lunch en dit was een echte traktatie voor de trainers! Twee dames (eva en elyse) hadden bij het enveloppenspel de opdracht om tosti’s te maken voor de trainers. Maarliefst een half uur later, 2 witte broden verder en heel wat kaas en ham minder verlieten zij de hete ijzers. Uiteraard hebben ze zelf ook een tosti meegesnoept en was het toch niet zo’n hele vervelende opdracht! Na de lunch stonden eigenlijk de waterspelletjes op het programma maar aangezien het water al met bakken uit de hemel kwam hebben wij deze helaas moeten skippen. In plaats daarvan werd er weer hard gewerkt aan de kampdans en kregen wij weer uitgebreid de mogelijkheid om kampdanser van de dag aan te wijzen. Gister ging deze titel naar Elyse en ook vandaag bleef de titel in de familie. Wederom punten dus voor team Amerika. Na de kampdans al weer snel door voor de tweede training want we wilde allemaal toch ook wel erg graag de turnfinale van de OS kijken om 17.30 uur. Tijdens de tweede training begon de vermoeidheid ook wel wat meer toe te slaan en de kleintjes zijn dan ook iets eerder vertrokken richting (verplichte) douche. Een hele ervaring voor sommigen die ondanks hun tweede kamp  jaar voor het eerst de douche hadden gevonden.  Na de douche snel met zijn allen voor de televisie/beamer en het werd al snel zo stil dat we bang waren dat er meiden in slaap zouden vallen. Gelukkig kwam de Chinees na een klein uurtje de stilte verbreken en hebben de meiden heerlijk gegeten. Na het eten toch maar even naar buiten want de muren begonnen een beetje op ons af te komen. Onder moeders paraplu vertrokken naar het park voor het grote raadselspel. In groepen werd er gezocht naar antwoorden op 11 vragen. Een lastige vraag bleek toch weer: Wat gaat er wel omhoog maar niet meer naar beneden? Mocht u het weten dan kunt u zich vrijdag melden bij de leiding of het antwoord in het gastenboek posten (deelnemers week 1 uitgesloten).  Eenmaal terug in de bunker de hoogste tijd om iedereen zich klaar te laten maken voor de nacht. Inmiddels om 23.45 uur is het helemaal stil en dat betekent een lekkere lange nacht voor de boeg voor de deelnemers maar ook voor ons! Slaap lekker. 

Maandag 30 Juli 2012

Na een weekend met veel slaapuren voor de leiding was het vanmorgen eindelijk tijd voor de deelnemers van week 2. Keurig op tijd (half 11) stroomden de eerste deelnemers binnen en een uurtje later konden we van start gaan. Eerst de kennismakingsspelletjes waarbij we een ouderwets potje Amerikaans liften hebben gespeeld. Voor sommige toch wel zenuwslopend waardoor ze soms zelfs hun eigen naam vergaten! Na de spellen en de lunch was het tijd voor de eerste training. We kunnen wel zeggen dat iedereen bikkelhard getraind heeft! De eerste blaren zijn voor Anniek, Roby en Chelsea. Verder hebben veel meiden hun eerste tsukahara’s gemaakt en zijn de doelen voor de rest van de week vastgesteld. De blooper van de dag vond vandaag niet in de zaal plaats. Senna presteerde het om twee keer van haar stoel te vallen in de kantine en neemt de eerste punten mee voor haar groep. Na de training was het tijd voor onze heerlijke italiaanse maaltijd. Zonder ook maar enkel geklaag werden alle bordjes volgeschept en netjes leeggegeten en velen hebben nog een tweede portie gehaald. Het gevolg was dat er geen eten meer was voor de leiding en pizzeria Spidi zijn naam eer aan heeft gedaan en binnen een kwartier acht porties extra heeft geleverd. Na het eten zijn we nog even naar buiten geweest voor een spel want het is tenslotte zomer ;) Bij het spel spons, water, vuur werden alle trucs uit de kast gehaald en vond Lotte het jammer dat ze geen zakken had om wat extra kaartjes te verstoppen. Elyse bood keurig haar excuses aan terwijl zij haar tegenstanders kaartjes aftroggelde en Naomi had een persoonlijk doelwit in Anouk gevonden alhoewel Anouk (mede dankzij de goede aura) toch echt als winnares uit de strijd kwam. Na het spel nog even gekletst en gespeeld en daarna toch echt bedtijd. Inmiddels is het 12 uur en al een half uur redelijk stil. Dit is echt een verademing voor ons vergeleken met vorige week en wij houden deze trend er graag in de rest van de week. Tot nu toe 1 klein heimwee gevalletje maar onze heimwee pillen zijn van hoge kwaliteit en blijken wederom heel snel te helpen! Morgen horen jullie of er inderdaad zo braaf geslapen is of wij gewoon ongelofelijk in de zeik genomen worden op dit moment. Voor nu weltrusten!

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Maandag 23 juli 2012  

De kop is er af, Turnkamp Alphen 2012 is geopend! En hoe! De trainers en trainsters werden al vroeg in de ochtend verrast door vroege vogels uit Barendrecht die zeker wilde zijn van een goeie slaapplek. Al snel volgde andere fanatiekelingen met als gevolg dat om half 11(zie infobrief) de tent al aardig gevuld was. Nadat alle deelnemers uit alle hoeken van Nederland, Belgie (!)en Engeland(!!) binnen waren gedruppeld, werd om 12 uur het kamp dan daadwerkelijk officieel geopend. 

Na het nuttigen van de zelf meegebrachte lunch(record: maar 1 lunchpakket nog thuis op het aanrecht) was het tijd voor kennismakingsspelletjes. In eerste instantie leken deze in sommige groepjes wat overbodig aangezien 75% al 1 of meerdere keren een week hier doorgebracht hebben. Maar toch ook wel handig zo’n opfriscursus en wat afkortingen voor de 3 Laura’s, 2 Lotte’s en 2x Britt. Door middel van een vragenspel weten ze nu inmiddels ook de namen van de ouders en huisdieren en zoals jullie op de foto’s kunnen zien hebben wij ook meteen de flexibiliteit van de kids even bekeken. Om half 3 (nu al achter op schema!) was het tijd voor de eerste training. Even wennen aan de toestellen, trainers en het lichaam dat nog op vakantiestand stond maar toch ook al wat nieuwe onderdelen opgepakt. Zo had Eva na 20 min vloer al de losse radslag onder de knie en Melanie de overslag 1/1 op sprong gehaald. Ook de blooper van de dag werd al snel uitgereikt aan Martine die al snel de snelste weg van legger naar valkuil had gevonden en dit zelfs 2x achter elkaar kon! 

Na een half uur kampdans in de zon werd Juan uitgeroepen tot beste kampdanser van dag 1 en werd het hoog tijd voor een warme hap. Ondanks het inmiddels bekende geklaag van een paar dames werd er heerlijk gegeten en was er weer genoeg brandstof voor het volgende spel. Even uitrazen in het park en daarna opmaken voor de felbegeerde stormbaan! Hierbij kwamen de zorgzame en communicatief vaardige turners/turnsters duidelijk naar voren en vielen er ook een aantal flink door de mand door bijna zonder groep er vandoor te gaan. Rond half 10 was het de hoogste tijd voor de jongsten om richting hun mandje te gaan en aangezien zij niet erg tegen sputterden bleek het hier ook wel tijd voor te zijn. 

Inmiddels is het kwart voor 3 en kunnen wij helaas niet zeggen dat de slaapzaal geheel stil is. Al het kleine grut ligt al een aantal uurtjes op 1 oor maaaaar er zijn wat grote dames en heren die hun naam hoog hebben te houden blijkbaar. 1 ding scheelt wel, Kenny heeft na 5 bakken koffie nog wel genoeg energie om deze strijd nog een jaar aan te gaan en dat betekent voor wat andere leiding toch nog wat nachtrust en voor de deelnemers een pittige strijd…  

Voor nu zeggen wij slaap lekker en tot morgen(/vanavond)!

Dinsdag 24 Juli 

Laten we jullie eerste bijpraten over de afloop van de pittige strijd tussen Kenny en een aantal deelnemers met weinig slaap. Wij kunnen melden dat Kenny toch weer als winnaar uit de strijd is gekomen. Diep in de nacht hebben een elftal meiden/jongens nog even een poging gedaan op het strafbankje maar zij kozen al snel eieren voor hun geld en zochten hun mandje op.  Vanmorgen stipt om 9.00 was het alweer tijd voor de volgende training. Het elftal verscheen na een pittig krachtrondje van een uurtje of twee toch nog redeiljk fit bij de toestellen en er kwamen zelfs nog wat nieuwe onderdelen tevoorschijn. Zo turnde Ilan voor het eerst een onderdeel op gelijke brug waarvan de naam lijkt op tippel. En lieten de meiden op sprong toch mooie overslag salto’s zien.  Na de training en een snelle lunch was het dan eindelijk tijd om de bunker even te verlaten en wat verfrissing te zoeken in de vorm van waterspelletjes. De buikglijbaan was wederom favoriet en ook het blind volleyballen en de duo bediening vielen in de smaak. Vervolgens was het tijd voor de tweede training van de dag. De vermoeidheid begon inmiddels wel toe te slaan en een aantal meiden en jongens hebben de zaal dan ook wat eerder verlaten voor een warme douche en een klein rustmomentje. Vermoeidheid leidt natuurlijk ook tot bloopers. De blooper van de dag gaat naar Bram. Zijn dubbelhurk voorover tot buiklig was niet te evenaren. Ook zorgde de vermoeidheid voor een eerste heimwee gevalletje maar al snel bleek dat onze heimwee pillen nog steeds erg goed werken en zelfs al binnen 10 minuten! Na de training allemaal hongerig aan tafel want het was tijd voor de heerlijke Chinees. Er is zowaar niet geklaagd vandaag over het eten, en na een half uur waren de buikjes weer goed gevuld. Na het eten en een korte break zijn we nog een keer naar buiten geweest voor het grote raadselspel. Grote breinenbreker was de vraag: Wat zie je wel maar bestaat eigenlijk niet? Het antwoord verklappen wij natuurlijk niet hier, want wie weet zijn er ook wat nieuwsgierige toekomstige kampgangers die dit lezen.  Inmiddels is het 2 uur. Het elftal van gisteravond heeft het inmiddels al een tijdje opgegeven maar er lijken toch weer een paar nieuwe op te staan. We wachten af hoe dit af zal lopen en zullen jullie morgen weer bijkletsen. Voor nu slaap lekker en tot morgen!

woensdag 25 juni 2012

Vanmorgen vroeg om half 8 weer de wekker (kenny). Over afgelopen nacht valt niet veel meer te vertellen. Het was nog even onrustig maar het strafbankje is leeg gebleven. Toch moeten we zeggen dat de gezichten vanmorgen niet meer zo fris en fruitig stonden.  Om 9 uur was het weer de hoogste tijd voor een lange training. Even op gang komen maar er kwamen toch al snel weer mooie dingen voorbij. Zo deed Juan voor het eerst flickflack en salto op hoge balk met hulp en deed madelon voor het eerst auerbach salto van balk. Verder toch wat rustig aangedaan om iedereen heelhuids in het zwembad te krijgen.  Om half 1 was het dan ook de hoogste tijd om met ons zwarte leger naar het zwembad te vertrekken. Eindelijk sinds drie jaar weer eens een zonnige woensdag middag op kamp dus het grasveld was maar net groot genoeg voor 60 man extra of misschien eigenlijk ook wel net niet. Na een uurtje vrij zwemmen, veel patatjes mayo en aangelegde snoepvoorraden voor de komende nachten was het de hoogste tijd voor de olympische nummers, synchroonzwemmen en schoonspringen. Met name team Oceanie kwam erg goed uit de verf met een levende fontein als eindhouding en ook Europa is weer back in the game.  Bij het schoonspringen hadden wij inmiddels een publiek opgebouwd van ongeveer 100 man en de salto’s vlogen ons om de oren. Er werden bonuspunten uitgedeeld voor buik- en ruglandingen en mede hierdoor ging het groepje met de minste salto’s maar de meeste bonuspunten er met de winst vandoor. Vier uurtjes later met een hoop verkleurde gezichtjes en waterige oogjes terug naar de bunker. Inmiddels hoogste tijd voor het avondeten al hadden de meeste kids hun buikjes al volgegeten in het zwembad. 

Na de BBQ was het al snel tijd om weer te gaan trainen. Er stond een hele speciale training op het programma want de mannen toverden zich om tot damesturnsters en andersom. Ilan, Mats, Loran, David en Duco lieten hun dameskunsten zien op met name het onderdeel brug. Zo turnde David al snel wippertje en dubbel  van brug en Ilan een combinatie van de lage naar hoge legger en weer terug. Ook de dames deden hun best op onder andere ringen en rekstok. Zo turnde Nadeche, Lotte en Danielle reuzen op rekstok en maakte Bailey hoeksteun in de ringen. Biagio schitterde door afwezigheid bij het damesturnen maar turnde wel voor het eerst reus voorover op rekstok (met 3 bloedblaren). Daarnaast boekte ons onvermoeibare brammetje weer grote vooruitgang met slinger in gelijke brug.  Bij de dames turnde Juan en Jonna voor het eerst zelf reus op de legger. Ook de trainers en trainsters lieten nog even zien wat zij nog konden en morgen horen jullie wat voor gevolgen dat heeft gehad voor de donderdag. Het zwemmen en het trainen zorgde voor vrijwillige bedgangers en de kleintjes lagen dan ook binnen een kwartier te slapen. Inmiddels alweer twee uur en toch nog wel wat onrust onder de grote meiden en vooral heren. Kenny heeft vannacht bijgeslapen dus de krukjes staan weer klaar en wij wachten vol verwachting af. Voor nu slaap lekker en tot morgen!  

donderdag 26 juli 2012

Ook al noemen we woensdag altijd de man met de hamer dag, het lijkt alsof hij deze week wat vertraagd was en vandaag pas echt geland is. De leiding neemt zich opnieuw voor volgend jaar niet meer zelf aan de toestellen te gaan hangen maar ook de deelnemers betreden de eetzaal met wat geklaag. Kenny heeft vannacht nog wat gezelschap gehad van drie jongens en dat heeft ons in ieder geval wat minder corvee opgeleverd. De trainingen verliepen redelijk soepel. Af en toe wat randjes van matjes die de eerste dagen nog geen problemen opleverde maar verder kwam iedereen redelijk ongeschonden uit de turnhal. Alleen Duco moest een kopstoot incasseren van zijn ‘trainingsmaatje’ maar volgens Rob is hij wel wat gewend.  Tussen de trainingen door werd er flink geoefend voor de bonte avond want er stonden veel punten op het spel die wel eens het verschil konden maken tussen wel of niet een eindoverwinning. Als avondeten stond dan nu toch eindelijk patat op het programma en dat werd gewaardeerd. De corveedienst was opnieuw voor team Afrika en dat werd iets minder gewaardeerd ;)  Om bijna stipt half negen begon de bonte avond. Alle groepen hadden flink hun best gedaan. Team Amerika had een echt turnkamplied geschreven, er was een Raad de turnster/trainer spel en natuurlijk mochten de lilliputters ook niet ontbreken. Omdat we er allemaal lekker in zaten volgde er nog een rondje karaoke met gouwe ouwe kampnummers zoals ‘het is een nacht’ en kedegedeng (ofzoiets).  Om 11 uur vertrokken alle deelnemers onder de 10 naar hun mandje en de rest maakten zich klaar voor de o zo geliefde spooktocht. We kunnen niet teveel verklappen over de details maar op 1 na heeft iedereen hem gelopen en laten we zeggen dat het maar goed is dat we niet in een wijk liepen. Na de spooktocht was er blijkbaar genoeg adrenaline vrijgekomen om nog heel lang niet te slapen. Deze kampgroep bleek onvermoeibaar en ik zal u verklappen dat ik de eindtijd niet meegemaakt heb. Vandaar ook dat dit stukje op de vrijdag is geschreven ;) 

Vrijdag 27 juli 2012  

De tijd is weer omgevlogen. Vanmorgen om half 9 alweer het laatste gezamenlijke ontbijt. Een half uurtje later dan de rest van de dagen omdat de vermoeidheid met de dag groter wordt. Hoewel vannacht weinig te merken was van vermoeidheid vallen bij sommige de ogen nu dicht tijdens het ontbijt. In een korte training van 2 uur worden de puntjes op de i gezet voor de demo voor de ouders. Daarna is het tijd voor de grote schoonmaak. Je kunt ons gerust geloven als wij schrijven dat wij nog nooit zo'n grote puinzooi hebben aangetroffen in de slaapzalen. Zeven volle vuilniszakken waarvan de inhoud vooral bestaat uit lege snoeppapiertjes, chipszakken en energiedrankjes. Een grote volksverhuizing van spullen richting de ingang van de bunker volgde. Na de lunch de grote fotoshoot met alle trainingsgroepjes, recreatiegroepjes en de groepsfoto. Rond half 2 druppelde de eerste ouders binnen. Tijdens de demo lieten alle jongens en meiden zich van hun beste kanten zien en na de prijsuitreiking en het (altijd lange) afscheidspraatje van kenny hoogste tijd om afscheid te nemen. Dikke knuffels voor de trainers maar natuurlijk vooral van hun kampmaatjes! Na het uitzwaaien nog even met alle trainers nagekletst en de laatste dingen opgeruimd. We zijn tot de conclusie gekomen dat de week omgevlogen is, de groep helemaal top was en wij nog nooit zo gesloopt zijn geweest na 1 week kamp. Nu hoogste tijd voor 48 uur durende coma om vervolgens weer redelijk fit aan de start te verschijnen voor de volgende groep. Wij willen iedereen bedanken voor de top week en hopelijk tot volgend jaar!

PS deze foto's wilde wij jullie ook niet onthouden

     

1 juli 2012 update
De laatste informatie brief versturen wij rond 12 juli 2012. Daarin zullen alle belangrijke tijden, adressen, en benodigheden vernoemd staan. Daarnaast zullen wij degene bij wie de betaling niet goed is gegaan een mail sturen. Geen bericht over de betaling is dus inprincipe goed bericht.
 
Als laatste kunnen wij nog melden dat in week 1 Michel Bletterman en Nathalie Bletterman het trainersteam zullen versterken. Dit vanwege het grotere deelnemersaantal in week 1. Michel komt zelf uit in de senioren topsport en heeft zelfs meegedaan in het WK 2010 in Rotterdam! Ook Nathalie heeft het turnen vroeger op het hoogste niveau beoefend en heeft nu al wat jaren ervaring als trainster. Zij is al eerder aanwezig geweest op ons kamp!
 
Nog 2 weken wachten en dan gaan we van start! Wij hebben er al super veel zin in!
 
Turnkamp 2012 week 1 turnen heren= vol
Er is helaas geen mogelijkheid meer om je in te schrijven voor turnen heren week 1. Ook het dames turnen in deze week begint al aardig vol te lopen. In week 2 is voor beide categorieën nog genoeg ruimte.
 
Turnkamp 2012
Onder het kopje informatie kun je nu al de data zien voor TKA 2012! Ook is het nieuwe inschrijfformulier al beschikbaar. Zorg dat je er allemaal weer bij bent want het wordt weer een beregezellige week!
 
Turnkamp 2011 week 2 

Maandag 1 augustus 2011

Daar gaan we weer! Nieuwe week nieuwe kansen! Vanmorgen druppelde de eerste deelnemers al om 10 uur binnen!! Gelukkig zat de leiding er al fris en fruitig bij. Even snel de spullen in de slaapzaal dumpen en dan wederom kennismakingsspelletjes. Deze week alleen maar meiden en een nieuw record qua dubbele namen; 3x Laura (alweer!), 3x meike/maaike, 2x anouk, 2x maxime, 3x ilse/ilze. Daarnaast deze week ook nog eens een heleboel nieuwe gezichten dus de spellen waren zeker niet overbodig.
 Na de spellen snel klaar maken voor de training. In de eerste training vooral nog even aftasten wat we nog kunnen en hoe de toestellen voelen. Voor sommige al meteen de eerste kennismaking met blaren! Het record staat op naam van Maxime (S.) met 5 blaren op de ene hand en 2 blaren op de andere hand. Na deze rustige opstart training hebben we heerlijke pasta gegeten. Althans de meeste dachten er zo over, alleen in Purmerend hebben ze denken wij hele goede pizzeria’s want de dames waren één en al klaagmuur.  Na het eten zijn we naar buiten vertrokken (het is tenslotte zomer! ;)) voor het levend stratego spel in het park. Ook deze week hadden we weer een paar toppers. Noemenswaardig zijn Nathalie, die minstens een kwartier met de maarschalk rondgelopen heeft en menigeen boven de 12 verslagen heeft. Ook Ilze v/d G. en Olivia kwamen op stoom in het derde potje toen de essentie van het spel duidelijk werd. Laura en Cindy (alias voetbalster 2010, breakdancer 2011) hebben zelfs een nat pak opgelopen en dat allemaal om de tegenstander te foppen als nepvlag. Verder werd Esther omgekocht met snoep (door eigen trainster!!!) om de vlag te verraden. Gelukkig was ze vergeten wie de vlag was, laat staan waar deze zich bevond. Na het spel was het de hoogste tijd om richting de slaapzalen te vertrekken. Inmiddels is het 00.15 uur en verdacht stil. De kleintjes liggen al een tijd te slapen maar morgen zullen wij jullie vertellen hoe de nacht voor de grote meiden verlopen is. We zijn in ieder geval tot de conclusie gekomen dat het zonder jongens betere nachten voor ons gaan worden (sorry jongens week 1!). Slaap lekker voor nu en tot morgen!

PS nog even voor alle bezorgde ouders: nog geen heimwee gevallen, iedereen is nog heel en ze eten genoeg (snoep)!
Dinsdag 2 augustus 2011

Wist je dat:

-          Dag 2 er nu alweer op zit.

-          Er vanmorgen erg hard getraind is door iedereen.

-          Madelon en Ilse voor het eerst tsukahara hebben gesprongen en Madelon ook arabier dubbel salto.

-          Ilze v/d G talent heeft voor losomhandstanden.

-          Lotte de blooper van de dag heeft gemaakt en dus punten heeft verdiend voor haar team.

-          Lindsey 3 reuzen a.o. op brug heeft gehaald.

-          Maxime S. geflickflackt en gekiept is.

-          Noa overslag salto heeft gesprongen.

-          Nathalie een echt kampdans talent is!

-          Spons, water, vuur vandaag niet met volle overtuiging gespeeld werd.

-          Wij toch denken dat het met vermoeide benen en heerlijk weer te maken had.

-          Purmerend vandaag niet geklaagd heeft over het eten.

-          Lindsey morgen een stijve rug heeft na een dubbelsalto tot vogelnestje.

-          Wij erg blij waren dat Niels ons nog een dagje opgezocht heeft.

-          Wij hem nu al weer ontzettend missen!

-          Hij volgend jaar weer twee weken komt.

-          Zijn vrouw dat nu waarschijnlijk ook leest.

-          Wij nathalie niet moeten storen voor het eten als ze met dr moeder aan het bellen is.

-          Team 4 nog niet toe is aan kinderen ( al 2 eieren gesneuveld!)

-          Lisanne de kleinjes voorleest voor het slapen gaan.

-          Het om 12 uur weer aardig stil was in de slaapzaal.

Woensdag 3 augustus 2011

Inmiddels zijn we alweer over de helft van deze kampweek. Woensdag staat altijd bekend als de zwaarste dag omdat de vermoeidheid toe begint te slaan en ook de spierpijn, blaren etc op hun hoogtepunt zijn. Desondanks begonnen we de ochtend goed met een pittige training. Al snel bleek dat met name de kleintjes last hadden van de kleine oogjes en deze hebben de turnhal dan ook iets eerder verlaten. Na de training snel de bikini’s aan (we hebben natuurlijk alleen maar meiden) en op naar het zwembad. Leuk om te zien dat de kleine groepjes vriendinnen inmiddels uitgegroeid zijn tot grote groepen en de kleintjes goed opgenomen worden door de moederfiguren binnen de groep (Anouk, Esmee, Lisanne etc). Na 3 uur duikplanken, bubbelbaden en helaas geen zonnebaden zijn we met het oranje legioen weer richting bunker vertrokken. Om 18.00 uur kwam de Chinees met heerlijk eten en op verzoek melden wij dat Purmerend heerlijk gegeten heeft!! Na het eten was het voor 12 meiden tijd om weer te trainen. De andere 25 waren niet door de keuring heen gekomen en hebben heerlijk filmpjes gekeken. Het verbaasde ons niet dat alles onder de 10 rond een uur of 21.00 knock out was en ook de groten hebben het ons vandaag niet lastig gemaakt. Op naar de donderdag wanneer we hopelijk weer 2x gaan trainen en natuurlijk de bonte avond en spooktocht!!

Donderdag 4 augustus 2011

Om vijf over acht (ja we beginnen te verslappen) zat iedereen redelijk wakker aan het ontbijt. Om 9 uur stond de eerste training alweer op het programma. Vandaag waren het niet zo zeer de deelnemers die het slachtoffer waren van blunders, pijntjes, etc maar de trainers. Op een enkele na kwamen we niet ongeschonden uit de strijd. Gekneusd teentje hier, elleboogstoot daar… Blij waren we dan ook toen we om half 1 buiten aan de lunch zaten. Na de lunch werd er uitgebreid gedanst. Een aantal dames hebben de kampdans gisteravond een eigen glans gegeven en dit werd dan ook even geshowd aan de rest van de groep. Misschien dat de ouders hier morgen ook nog wat van meekrijgen. Na de tweede training die wat ingekort was vanwege kleine oogjes en manke trainers werd er heerlijk gebbqed (?) wederom in de regen! De hamburgers (met korting) vlogen over de toonbank en ook de saté’s en worstjes gingen er goed in. Na het eten was het dan eindeljik tjid voor de bonte avond. De recreatiegroepjes hadden flink hun best gedaan met liedjes, quiz, acro-acts en ‘we zetten de leiding voor schut’ taferelen. De foto’s staan ondertussen ook op de site. Na de pauze was het weer tijd voor de karaoke. Opvallend hier waren de engelse uitvoering van bob de bouwer (Bob the builder) door olivia en co. En het feit dat Noa de enigste was die echt in de microfoon durfde te zingen (punten voor mecemenel.nl?). Na de karaoke was het bedtijd voor de kleintjes en stond voor de groten nog de spooktocht op het programma. We kunnen jullie vast vertellen dat niet iedereen hem uitgelopen heeft! Wel was er een persoonlijke overwinnning voor Lindsey die hem voor het eerst in drie jaar WEL uit heeft gelopen. Daarnaast was het natuurlijk allemaal echt niet eng (maar we gillen wel!) en we waren helemaal niet hard liedjes aan het zingen omdat het dan minder eng was. Het was wederom een geslaagde tocht! Nu de laatste nacht in onze bunker, waarvan wij nu al weten (01.45 uur) dat het voor ons geen lange gaat worden!
vrijdag 5 augustus 2011
Allereerst excuses voor de vertraging van dit laatste dagbericht. Er moest een heleboel slaap ingehaald worden zullen we maar zeggen. Afgelopen vrijdag was het weer tijd voor afscheid nemen. Eerst natuurlijk weer de demo waarin alle kinderen en train(st)ers weer hebben laten zien wat ze allemaal geleerd hebben. de salto's vlogen je om de oren en de dans zag er nog beter uit dan vorige week! Hulde aan Laura! Na de demo dan het lang uitgestelde afscheid! Eerst het (ietwat uitgebreide) praatje van Kenny waarin we Ilse die 2 dagen voor kamp een ongelukkig skate avontuur had nog even in het zonnetje hebben gezet. Ilse we hopen dat je er volgend jaar wel bij bent en dan zonder gips!
Daarna dikke knuffels voor iedereen en grote afspraken voor volgend jaar. We vragen ons van een aantal meiden af of zij iets meegekregen hebben van de terugweg en van de rest van het weekend. Ik kan je vertellen wij niet! Na het opruimen zijn ook wij met gierende banden naar huis gereden en hebben wij een paar hele goeie nachten gemaakt. Met wat heimwee kijken we nu terug op twee hele geslaagde weken en kunnen we niet wachten tot het weer zover is! WE hopen jullie allemaal volgend jaar weer te zien en natuurlijk ook weer een heleboel nieuwe gezichten.

Turnkamp 2011 week 1
Maandag 25 juli 2011

Beste lezers,

Kampkrant alphen a/d Rijn is bij deze geopend! Vanmorgen kon het feest dan eindelijk weer van start gaan en druppelde de eerste deelnemers om klokslag half 11 binnen. Even snel de bedjes in orde maken, papa en/of mama knuffelen (of niet!) en gaan met die banaan. Na de zelf meegebrachte lunch(moesten we een lunch meenemen??) begonnen we uiteraard weer met een korte kennismakingsronde. Ook dit jaar bleek dit weer hard nodig aangezien er weer 3 Laura’s, 2 eva’s en 2 michelle’s aanwezig zijn. Dit maakt het gokken echter wel wat makkelijker! ’s Middags was dan eindelijk tijd om te beginnen met datgene waar we natuurlijk allemaal voor gekomen zijn…… Turnen!! De eerste training verliep vlekkeloos, op de gewoonlijke blunders na. Na de training en een kort rondje kampdans (de vermoeidheid begint toe te slaan) was het hoog tijd voor een lekker bordje pasta. Met een volle buik vervolgens lekker een frisse neus halen met spel in het park. Toppers van het eerste spel waren Terence, Michelle (de M.) en Jasmijn. Trouwens even niet vergeten te melden dat de eerste al naar bed was vertrokken voor het spel. Nu is het inmiddels 2.22 uur. De kleintjes hebben er al een paar uurtjes slaap opzitten en de grote zijn nu verdacht stil na 2 uurtjes op het strafbankje bij de grote bruine meneer. Wij gaan nu ook maar een paar uurtjes slaap pakken. Morgenavond/nacht/ochtend zullen wij ons melden met een nieuw verslag.

Groetjes de leiding.  

Dinsdag 26 juli 2011

Daar zijn we weer. Hier even een korte samenvatting van deel 2 nacht 1 en dag 2. De eerste nacht bleek achteraf voor een paar jongens/meiden een erg kort nachtje geweest te zijn. Ondanks dat zagen wij toch vrij frisse snoetjes aan het ontbijt en ook tijdens de trainingen mochten wij niet klagen. Sommige (lees Quina) leken zelfs beter in vorm dan de dag daarvoor. Ook was er natuurlijk weer ruimte voor wat gekkigheid. Zo bleek levend stratego de grootste strijdkracht uit een aantal deelnemers omhoog te halen. Dit resulteerde wel in een nat pak voor Joel en een buikschuiver (lees aarde happen) voor Jasmijn. Zij hebben daarmee wel punten verdiend voor de blunder van de dag! Bij de andere spellen hebben wij vandaag geleerd dat Mitzy geen ballonnen op kan blazen, Mickey nog steeds niet tegen haar verlies kan, en Sanne alles doet om haar team te laten winnen! Nu is het inmiddels 01.00 uur en het is al ruim een uur stil! Dit betekent dat ook wij vannacht aan onze (zo nodige) nachtrust toekomen en we hopelijk morgen net zo fris en fruitig weer aan het ontbijt zitten. Morgen staat er weer een druk programma te wachten. Slaap lekker voor nu en tot morgen!

Woensdag 27 juli 2011

De woensdag alias ‘man met de hamer dag’ alias ‘bijltjesdag’ zit er alweer op. Na een goede nachtrust waren we vanmorgen allemaal klaar voor de zwaarste dag van het kamp. De eerste training verliep wat moeizaam voor een aantal meiden maar er waren ook wat hoogtepunten. Zo behaalde Laura B een persoonlijke overwinning door eindelijk weer tsukahara’s te springen, heeft Fabienne haar eerste dubbeltjes a.o. van brug gemaakt en david een mooi onderdeel op brug gehaald waar wij vrouwen de naam niet van weten (volgt zeker!). Na de training was het de hoogste tijd om onze bunker eens te verlaten en zijn we snel vertrokken richting zwembad. Gelukkig waren beide duikplanken dit keer open zodat we geen ontwenningsverschijnselen hebben gekregen van alle salto’s. Daarnaast is er behoorlijk wat snoep ingeslagen bij de bar, hebben wij veel patatjes voorbij zien komen (waar zijn die lunchpakketjes gebleven?) en is er weer heerlijk gebubbeld. Na een heerlijke maaltijd was het voor de kleintjes filmavond en de rest heeft getraind. Woensdag avond is een keuze training en zo hadden wij ineens 30 herenturnsters en 10 damesturners. De jongens gekleed in turnpakjes van de meiden en vice versa lieten hun vrouwelijke/mannelijke kant zien en sommige bleken hiervoor veel talent te hebben. Soms nog wel meer dan voor de eigen discipline!! Ook de trainers en trainsters hebben hun spullen uit het stof gehaald en ook wij bleken het nog niet verleerd te zijn. 3 icepacks verder vragen wij ons af hoe we er morgen bij zullen lopen. Inmiddels is het 1.50 uur, is de slaapzaal stil en gaan wij ons mandje opzoeken. Tot morgen!

Ps voor een plaatje bij het praatje kunt u kijken op:  

Donderdag 28 juli 2011

Het was een goeie nacht! Natuurlijk wel afhankelijk van hoe je het bekijkt. Het was namelijk een slapeloze nacht voor met name de grote bruine meneer. Rond een uur of half 2 kwamen de eerste nachtbrakers richting strafbank. Ook niet slim om op facebook foto’s te plaatsen als de leiding ook je vriend is! Na 2,5 uur kletsen (blijkbaar zijn jullie niet moe) mochten de eerste weer richting bed vertrekken. Er was echter ook iemand die aangaf nog niet moe te zijn maar deze is een uur later alsnog bezweken op het bankje. Het was voor een aantal mensen dan ook vroeg dag 8.00 uur ontbijt… Trainers met spierpijn, kinderen met slaapgebrek, een ideale uitgangssituatie voor een nieuwe dag met twee trainingen. Maar Kenny een nacht wakker houden gebeurt niet zonder gevolgen. Na een warming up van 1,5 uur inclusief kracht voor de nachtbrakers kon de training echt van start gaan.   Na de eerste training werd besloten om de middagtraining wat in te korten om iedereen nog heel richting de bonte avond te krijgen. Na de training was het tijd voor de overheerlijke BBQ. Terwijl de leiding buiten in de regen er wat van probeerde te maken gingen de kids binnen helemaal los. Er werd gedanst op de stoelen en de warming up voor de karaoke werd ingezet. De bonte avond begon met de ingestudeerde stukjes van de recreatiegroepen. Acrogym bleek een populair onderwerp en uiteraard kozen de mooie ballerina’s voor hun specialiteit. Daarna was het hoog tijd voor de karaoke. Het dak ging eraf met nummers als viva hollandia, 3 biggetjes en kedegedeng (?). Daarna was het voor de kleintjes hoog tijd om te gaan slapen en konden de groten zich klaar maken voor de spooktocht. Het is voor het eerst dit jaar dat er niemand onderweg afgehaakt is met krokodillentranen of een natte broek en wij vragen ons nog steeds af of wij dit als compliment of belediging moeten beschouwen. Eén ding was zeker ze zijn er niet moeier van geworden! Met alle adrenaline in het lijf was ook de laatste nacht voor het eerst in 5 jaar een onrustige nacht! Er heeft een teken/schmink wedstrijd plaats gevonden in de slaapzaal en ook Kenny kwam er niet ongeschonden uit.

Ps inmiddels zijn we er achter hoe het onderdeel heet alleen weten we nog steeds niet hoe je het schrijft. Het lijkt in ieder geval op zoiets als mooie stemmen.

Vrijdag 29 juli 2011

De laatste dag! Om de kinderen enigszins goed voor de dag te laten komen voor hun ouders wordt besloten om vandaag pas om half 9 te ontbijten! Na het ontbijt nog 1 korte training en vervolgens alles inpakken en schoonmaken. Na de lunch begint voor de leiding het ‘wil je op mijn shirt schrijven’ uurtje en dan druppelen al snel de eerste ouders binnen. Tijdens de demo laten alle turnsters, turners (en trainers) zien wat ze kunnen! Vervolgens de kampdans en dan is het toch echt tijd voor afscheid nemen. Na uitgebreid geknuffel en uitwisselen van facebook, hyves, ping, twitter owja en telefoonnummers tussen deelnemers begint de bunker leeg te lopen. De berichtjes achteraf zijn allemaal erg positief en we hopen dan ook iedereen volgend jaar weer terug te zien. Voor ons leiding was het in ieder geval een TOP week met één van de gezelligste en meest hechte groep ooit! Nu gaan wij leiding heeeele lange nachten maken om maandag weer fris aan de start te verschijnen.

Groetjes Kenny, Niels, Rob, Nienke, Joyce, Laura, Sanne en Daisy
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Turnkamp week 1 jongens vol!
Vanaf nu kan er niet meer ingeschreven worden voor de afdeling herenturnen in week 1. In week 2 is er nog genoeg plek. Voor damesturnen is er nog plek in beide weken.
 
Nieuwe website
Welkom op onze gloednieuwe website! Het werd hoog tijd om onze website in een nieuw jasje te steken en hier is ie dan!!! We hopen dat jullie hem allemaal vaak komen bewonderen en veel berichtjes achter zullen laten in het gastenboek. Heb je op- en/of aanmerkingen, mail ons dan op het vertrouwde emailadres: prturnkamp@hotmail.com
 
Turnkamp 2011

Ook in 2011 zullen er weer twee te gekke turnweken zijn voor alle jongens en meiden die er maar geen genoeg van krijgen! Vind jij ook dat de zomervakantie te lang duurt? Sta jij ook de hele dag op je handen? Zijn al je vrienden en vriendinnen op vakantie? Kom dan naar Alphen aan den Rijn om er met ons weer een onvergetelijke week van te maken. Naast een heleboel gezelligheid gaan we natuurlijk ook weer keihard trainen! Veel oude gezichten onder de trainers en trainsters zul je weer terug zien maar ook nieuwe trainers maken hun opwachting. Zorg dat je erbij bent! Wij hebben er nu alweer heel veel zin in.

groetjes het Turnkamp team!

Verslag Turnkamp 2010 week 2

Maandag 09 augustus 2010:

Ook van deze tweede week turnkamp hebben we de eerste dag alweer overleefd! Gelukkig maar! Om half 12 was het weer zover, de ouders moesten naar huis en wij gingen weer los. Na een korte opening zijn we begonnen met wat kennismakingsspelletjes. Om het leuk te houden hebben wij deze week: 3 Joyce'en, 2 Laura's, 2 Eline's, 2 Lotte's, 2 Bo/Beau, 2 Lucka/Luka, 2 Michelle's.. Wat een feest was dat dus! Ook stond de deelnemers iets nieuws te wachten dit jaar. Elke recreatiegroep , van ongeveer 8 kinderen, moet de hele week voor een ongekookt ei zorgen alsof het hun eigen kind is. Het moet overal mee naartoe, trainingen, spelletjes, zwembad, slapen, noem maar op. Met het recreatieprogramma kunnen ook punten verdiend worden, en een kapot ei betekent natuurlijk strafpunten! Na de spellen en de uitleg van het ei kon de eerste training beginnen. De eerste training is vrij rustig verlopen, zodat ze er de rest van de week ook nog goed tegenaan kunnen. Helaas was er ook al een blunder aanwezig deze training. Felicia dacht namelijk dat buikschuiven achter een salto voorover hoorde. Met een mooie schram op haar hoofd en schouder zal zij de rest van de week in revalidatie zijn! Nee grapje, zo erg is het niet. Maar zij heeft hiermee wel punten verdient voor het recreatieprogramma! Na trainen even lekker gegeten en 's avonds stond de o zo geliefde stormbaan op het programma. Dit was weer een groot succes, met het ei uiteraard! Na deze vermoeiende eerste dag gingen de jongens en meisjes vervolgens naar bed, maar slapen deden ze helaas niet allemaal even snel…

Dinsdag10 augustus 2010:

Na een lange nacht spoken werd iedereen toch om stipt 8 uur bij het ontbijt verwacht. En dit is gelukt! Na een stevig ontbijtje stond om 9 uur alweer de tweede training van deze week op het programma. Met hier en daar wat spierpijnklachten verliep deze training vlekkeloos. Ondanks de korte nacht van sommige deelnemers zijn er toch heel wat nieuwe elementjes geturnd. Na deze training hebben we heerlijk buiten geluncht om vervolgens weer fanatiek punten te gaan verdienen voor het recreatieprogramma. Dit keer met het spel spons-water-vuur (lees: steen-papier-schaar). De kinderen hebben zich hier uitstekend vermaakt en na een uur rauwdouwen was het weer tijd om weer lekker drie uurtjes te trainen. Tijdens deze training kwam onverwachts de eicontrole langs. Helaas heeft het eitje van team 3 de tweede dag bij Simone niet overleefd, wat tien strafpunten opleverde voor het klassement. Ook vandaag was er weer een flinke blunder tijdens de training, Floor heeft deze punten in de wacht gesleept. Na lang wachten (patat kwam te laat) konden we dan eindelijk dineren. 's Avonds nog even heerlijk naar buiten geweest ondanks een paar kleine buitjes om levend stratego te spelen. Team 1, 3 en 5 zijn flink ingemaakt door team 2, 4 en 6. Dat betekent 30 punten voor deze laatste teams. Na dit vermoeiende veroveringsspel zijn wij teruggekeerd naar ons thuishonk om vervolgens allemaal moeiteloos het bed in te gaan………………………… niet dus…. TOT MORGEN!

Woensdag 11 augustus 2010:

Deze nacht hebben ze ook weer flink gespookt en hebben we wat jongens tussen de meiden uitgeplukt. Dit is ons gelukkig gelukt en hebben ze allen netjes in hun eigen bedje geslapen. Voor de meeste was het ontbijt een beetje te vroeg en waren sommige 10 minuten te laat. Na en toch heerlijk ontbijt zijn ze zich klaar gaan maken voor de training en waren ze daar gelukkig erg op tijd! Na een hele leuke grappige en lachwekkende warming-up van robbelientje zijn ze heerlijk in de groepen gaan trainen. En hebben er een aantal weer veel nieuwe dingen gedaan. Voor de meeste was dit nog wel even vermoeiend maar is er gelukkig niets gebeurd en ze hebben vreselijk hard hun best gedaan. Na de training snel omkleden voor het zwembad! Toen snel lekker met zijn alle gaan wandelen naar het zwembad. Lunchen op het grasveld want het was heerlijk weer geworden. (en ja mariska is zelfs verbrand!). Na de Lunch zijn de kids gelijk naar het grote bad gegaan met de duikplanken! Ze hebben zich heerlijk vermaakt en de salto's vlogen je echt rond de oren. Ook waren de bubbelbadjes en de sauna erg intrek. En de leiding heeft mogelijk een nieuw leuk stelletje zien opbloeien (dus wie weet…….) Ook is dit keer de Patat niet in de vriezer gebleven, dus mogen jullie raden wat het favoriete tussendoortje was van de dag. Na het zwemmen zijn we ook weer gezellig met zijn alle terug gelopen. Nu de meiden en jongens eindelijk even wat vrije tijd hadden stond de chinees alweer op de stoep en hebben we heerlijk gegeten. Na het eten mochten ze kiezen of ze een filmpje gingen kijken of nog even gingen trainen. Ook net als vorige week hadden we mannelijke damesturnsters en vrouwelijke herenturners. Dit was weer een groot succes. Zo zagen we mooie flanken van Tisha en een reusjes op de damesbrug van Thomas. Matt maakt salto's achterover op de balk en zo zijn er nog veel meer leuke dingen te noemen! Vervolgens mocht iedereen lekker zijn bedje opzoeken en volgt er weer een lange nacht…

Donderdag 12 augustus 2010:

Zoals gewoonlijk stond de eerste training alweer om 9 uur op het programma. De wallen onder de ogen worden steeds groter maar desondanks werd er weer hard getraind. 's Middags moest er natuurlijk weer getraind worden maar tussendoor zijn we even een luchtje wezen scheppen en hebben we in het parkje het Zweeds renspel gespeeld. De middag training verliep ook goed al waren er wel een aantal meiden die eigenlijk een beetje te moe waren. Na de training was het tijd voor het laatste diner hier op kamp, en dat betekende BARBEQUEN!! Helaas bleef er veel vlees over maar het was weer heerlijk. Na deze gezonde maaltijd konden de kids zich dan eindelijk klaar gaan maken voor de Bonte Avond! Net als vorige week opende Niels en Rob deze karaoke battle en werd er daarna uit volle borst meegezongen met allerlei bekende liedjes. Dit was een groot succes en na 2 uur zingen hadden een aantal van ons dan ook geen stem meer over. Het was inmiddels 11 uur en de kinderen dachten eindelijk hun bed in te kunnen, maar nee hoor, natuurlijk hebben we ook nog een spooktocht deze week! In kleine groepjes werd een tocht afgelegd in het park en dat was toch wel erg spannend, al die spoken in het bos en zelfs een verdwaalde slootzwemmer die boven het bruggetje uit sprong! Vooral Lindsey had het erg naar haar zin, zij kwam niet verder dan de eerste boom en maakte toen al rechtsomkeer terug naar de hal! Deze schijterd heeft hiermee wel weer punten verdiend voor haar recreatiegroepje, elk nadeel heeft zijn voordeel.. Na deze tocht vol spanning en sensatie konden ze dan eindelijk gaan slapen. Na een uur op bed te liggen, inmiddels was het al 2 uur 's nachts, besloot de leiding maar weer eens even een ei-controle te houden. Alle lichten aan in de slaapzaal, maar een aantal vaste slapers waren niet wakker te krijgen. Vooral Lotte de Smet was met stomheid geslagen en amper wakker te krijgen toen we om haar ei vroegen. We hebben hem uiteindelijk ook niet gezien.. helaas, 10 strafpunten voor het recreatiegroepje! Het is inmiddels 3 uur geweest, dus ook voor ons tijd om te gaan slapen. Welterusten allemaal en tot over een paar uurtjes!

Vrijdag13 augustus 2010:

En ook deze week is er weer een dag van het afscheid. Gelukkig mochten we een uurtje langer uitslapen door de korte nacht. Veel vermoeide kopjes zitten aan het ontbijt te denken aan wat voor geweldige week ze hebben gehad en hoe weinig slaap dat heeft opgeleverd. Deze nacht waren er uiteraard ook, net als vorige week,weer een aantal mooie bodypaintings gemaakt, alleen waren dit keer de deelnemers zelf niet de oorzaak.. Na het ontbijt de allerlaatste training, nog even de laatste dingetjes oefenen en daarna snel alle spullen opruimen. Na de lunch stonden er al snel ouders voor de deur en zijn dan echt de laatste uurtjes aangebroken. De kids kregen een half uur de tijd om alle geleerde kunsten aan het publiek te laten zien. Hierna volgde onze traditionele kampdans en de werden dewinnaars van het recreatieprogramma bekend. Nog een korte afsluiting van Judith en daarna kan het handje schudden en afscheidskussen enzovoort beginnen. Iedereen naar huis, de leiding ruimt de allerlaatste dingen uit de sporthal nog op en vertrekt dan vervolgens ook naar huis om een week bij te kunnen slapen van deze GEWELDIGE twee weken turnkamp! Wij willen alle deelnemers ontzettend bedanken en we hopen iedereen volgend jaar gewoon weer terug te zien, en misschien wel eerder op de wedstrijden!
 
Verslag Turnkamp 2010 week 1
 
Maandag 02 augustus 2010:

Inmiddels hebben wij ons eerste kampdag 2010 er weer op zitten en is het inmiddels officieel dinsdag 03 augustus (00.19 uur). Vanmorgen werden wij al zeer vroeg verrast met de komst van een aantal kampgangers. Waarschijnlijk onder het motto beter te vroeg dan te laat. Aangezien de meeste leiding hier niet zo over dacht met het zetten van de wekker was er toch wel lichte paniek in de tent. Klokslag half 12 was iedereen binnen en konden we van start gaan. Alle aerobeds opgeblazen, knuffels geïnstalleerd en uiteraard turnpakjes al aan want we moeten al over 3 uur trainen! Na de lunch was het tijd om elkaar wat beter te leren kennen. Blokmeppen, blindegeleidenspellen en zonder rippel stippel zonder stippel werd er gewerkt aan de teamspirit voor de rest van de week. Om half 2 was het dan eindelijk zover en kon de eerste training beginnen. Vooral eerst maar even wennen aan de zaal, trainers etc en kijken hoe het ervoor staat met de conditie. Dit resulteerde dan ook in een vijftal blaren (record nu = 3 op 1 hand), vermoeide gezichtjes en grote plannen voor de rest van de week. Morgen volgen de details over hoe deze training 24 uur later aanvoelt ;) Na de training hebben wij de danskwaliteiten van met name de jongens bewonderd tijdens het aanleren van de kampdans. Het avondeten (penne rigate bolognese met volgens onze italiaanse expert biagio ook pesto) viel goed in de smaak. De meeste hebben het bord toch wel meerdere malen gevuld en dat is volgens ons een goed teken (weinig pasta op de grond gevonden). Even laten zakken en dan klaar maken voor de altijd geliefde stormbaan! Er werd als snel duidelijk wie de teamplayers zijn en wie gewoon zelf een heel scherp record willen neerzetten. Iedereen is er weer heelhuids vanaf gekomen al hadden de trainers het wel weer zwaar (zie foto). Om 11 uur was de slaapzaal weer zo goed als stil (and the Oscar goes to….). Morgen half 8 weer fris en fruitig naast ons bed en klaarmaken voor weer een nieuwe dag. Slaap lekker!

Dinsdag 03 augustus 2010:

De dag begon vandaag alweer vroeg en om bijna stipt 8 uur zat iedereen netjes aan het ontbijt. De ene wat frisser dan de andere na een toch wat kortere nacht dan wij hadden gedacht. Met name de jongens (wat wil je met 25 vrouwen in dezelfde zaal) waren lang onrustig. Maar goed 's nachts een man overdag een man is het motto dus stipt 9 uur begon de eerste training van de dag. De spierpijnverhalen vielen erg mee tot nu toe en op wat pijn in de handen na had iedereen er zin in. De training verliep over het algemeen goed met hier en daar wat hoogtepunten en dieptepunten. Uiteraard wat blunders zoals joel zijn knuffel met de pegasus, een paar snoekduiken de kuil in van mauricio en vincent en wat pogingen tot damesturnen van onze mats. Ja de jongens waren op dreef! De meiden hielden het vooral bij hoogtepunten waarvan we in ieder geval de zolendraai van fleur, salto achterover van voetbalvrouw Cindy en de dubbelsalto van sabrina willen benoemen! Na de training uiteraard de lunch gevolgd door recreatieonderdeel in het bos. Om de deelnemers van week 2 niet al te veel strategieën , tips en andere informatie te geven zullen wij hier niet verder op ingaan. OK eentje dan, voor dit spel is een broek met veel zakken erg gunstig ;) In de namiddag de tweede training waar wel duidelijk werd dat de vermoeidheid toe begon te slaan. Met een extra lange pauze voor de kleintjes heeft iedereen het toch goed doorstaan! Na een heerlijke zeer gezonde maaltijd opnieuw nog even een luchtje scheppen en zware strategieën/tactieken tijdens het derde spel. Blijkbaar deed dit spel de meeste de das om want binnen zeer korte tijd lag iedereen schoon en wel in zijn/ haar eigen bedje. Het is nu 1.13 uur en al zeker een uur helemaal stil! De kleintjes hebben waarschijnlijk vandaag records gebroken want sommige sliepen al voor het licht uit was (22.30 uur). Morgen de ‘man met de hamer' dag met trainen, zwemmen en hopelijk nieuwe roddels verhalen etc voor de achterblijvers. SLAAP LEKKER!

Woensdag 04 augustus 2010:

Hieperdepiep HOERAAAA Marousha 11 jaar!!! En dat heeft ze geweten…. Een versierde stoel, lang zal ze leven uit volle (valse) borst en een cadeau waar ze erg blij mee was. Wij ook blij want heerlijke soesjes ter traktatie. De eerste training liet al snel zien dat het echt bijltjes dag was. Veel gapende kids en struikelpartijen over matjes die toch al de hele week in de zaal liggen. Daarnaast ook een vervelende val van Eliza bij tramp wat ons toch ook nog een ritje ziekenhuis opleverde. Gelukkig kwam Eliza met de schrik en een boel stijve spieren weer naar buiten. We hopen dat ze snel weer van de partij is! Na de lunch met zijn allen naar het zwembad. Aangezien we pas in het zwembad nat wilde worden hebben wij met de auto alle kids heen en weer gebracht. In het zwembad werd weer duidelijk wie de zwemratten van dit kamp zijn. Voor het eerst sinds jaren hebben we zelfs (met 15 kids) Kenny in het water gekregen en zelfs langer dan 5 minuten! Als uitgehongerde beesten vlogen de patatjes met over de toonbank (de laatste keer snackbar was natuurlijk al weer 12 uur geleden). Na wat heerlijke bubbelsessies en een paar slaapminuutjes voor een deel van de leiding weer vertrokken naar de sporthal. Daar stond al snel heerlijke chinees klaar. Na het eten een training voor de kids die nog helder uit hun ogen keken. Wel een hele speciale training want mats (alias maxime), biagio (alias biagina), joel(joella), loran (lorraina) en bas (babs) hadden zich omgetoverd tot echte damesturnsters. In pakje gehuld met de haren in de plooi vertoonde zij hun kunsten op met name ongelijke brug en balk (zie fotos). Daar tegenover lieten CJ, Tisha (timo) hun kunsten zien op de herenonderdelen. Na deze training hebben we alle kids rechtstreeks afgevoerd naar hen bed en vandaar dat dit verhaal 2 uur vroeger is dan de afgelopen dagen!!!! (23.00 uur). Vanavond dus een lekker rustig avondje voor de leiding en morgen alweer de een na laatste dag L FIJNE AVOND!

foto's zijn vanaf morgen te zien op: http://www.picasaweb.google.com/robhartman86/

Donderdag 5 augustus 2010

In de training van 9.00 uur was duidelijk te zien dat zowel kids als leiding een goede nacht hadden gehad. Weer redelijke frisse gezichtjes, weinig geslof en met grote doelen werd de training afgewerkt. Ook ‘s middags werd er goed getraind en verlieten we allemaal voldaan de zaal. Na de training was het tijd voor een heerlijke BBQ. Het valt niet mee om met 40 mensen te barbecueën met als gevolg dat we na 2 uur bbq geen stukje stokbrood meer hadden en wel een heleboel vlees …. Na het eten was het dan eindelijk zover: de Bonte avond!! Helemaal opgedoft, verkleed en wel (ook wel eens leuk om iedereen in wat anders dan een turnpak te zien) opende rob en Niels de avond met het eerste karaoke nummer. Al snel bleek dat de groep wel zin had in een gezellig avondje en een heleboel nummers zoals lief klein konijntje, kedengedeng en kinderen voor kinderen nummers werden uit volle borst meegezongen. Na 2,5 uur karaoke was het toch echt tijd om te stoppen want er stond nog meer op het programma. De lang gevreesde spooktocht! In eerste instantie leek iedereen hier wel voor in maar puntje bij paaltje vonden een aantal dames het toch wel heeeel erg spannend! De plaatselijke kerkklok was al genoeg reden voor het eerste groepje om rechtsomkeer te maken voordat de eerste post in het bos ook maar gepasseerd was. Andere noemenswaardige spooktocht wandelaren waren o.a. Loran die al 2x plat op de grond lag bij de eerste post (jaja je struikelde over een stronk) en Laura T. die 3 van de 5 spoken een trap verkocht heeft. Aangezien de kids allemaal erg laat op bed lagen en wij ook even bij moeten komen van het spoken hebben we besloten om de wekker een half uurtje te verplaatsen!! :D Aangezien we inmiddels dichter bij de ochtend dan bij de afgelopen avond /nacht zijn (3.30 uur) zeggen we bij deze vast: GOEDEMORGEN!

Vrijdag 6 augustus 2010

De dag van het afscheid L Bij het ontbijt is al duidelijk te merken dat de nacht niet al te lang was. Zeker de jongens die nog erg veel creatieve energie hadden na de spooktocht zaten er uitgeput bij. De resultaten van de creatieve bui waren de bodypaintings waar een aantal meiden mee wakker werden. In de eerste training kon iedereen nog net even de puntjes op de i zetten. Vervolgens alles opruimen, inpakken, shirtjes onderschrijven en foto's maken. Als snel verschenen de eerste ouders in de zaal en kon het laatste feestje beginnen. Binnen een half uur heeft iedereen geprobeerd zoveel mogelijk kunsten aan de ouders te tonen. Vervolgens nog de kampdans en de uitslag van het recreatieprogramma. Daarna het niet uit te stellen afscheid. Na alle knuffels handjes schudden etcetera gaat de kampleiding een weekend bijtanken om maandag weer fris aan de start te verschijnen. Wij willen nu alleen nog kwijt dat we echt een super week gehad hebben! Dit komt vooral omdat alle deelnemers zich super goed hebben gedragen en echt een hechte groep zijn geworden in de loop van de week. Wij hopen jullie allemaal volgend jaar weer te zien. Nu allemaal lekker bijslapen en nog genieten van jullie laatste vakantie weken. Wie weet zien we jullie dit seizoen op wedstrijden! TOT ZIENS